GOTT NYTT ÅR!



Ett måste en dag som denna är ju den här låten.

Har precis varit och handlat det sista till maten ikväll. Vi hängde på låset kan man säga, mannen och jag. Hopppas bara att vi ingenting glömt. När jag har önskat er alla ett Gott Nytt År ska jag börja med matförberedelserna. Enligt recepten ska jag kunna göra allt färdigt och bara värma ikväll. Det låter ju väldigt bra och jag hoppas att det funkar då det är mat jag aldrig lagat förut.
Vädret är perfekt, sol och ett par minusgrader och då kommer vi att se massor med raketer ikväll. Själv har vi inte köpt några.

Jag önskar alla mina vänner i bloggvärlden, kända och okända, en riktigt trevlig nyårskväll och vi ses nästa år.

image215

söndag

Solen skiner idag, underbart! Det är nästan så att man har glömt hur den ser ut. Jag önskar bara att jag kunde promenera. Istället får jag ta itu med städningen inför nyårsfesten. Julgranen ska ut idag för att den är så himla ful.
image211

image212

Ett litet kort blev det igår med min favoritstämpel just nu.
52 2007

lite pyssel

Jag hade tänkt titta in till er i går kväll men jag tog mig inte min tid vid datorn, det är hård konkurrens när vi är många hemma.
Min svägerska Eva och gode vännen AnnCatrin fyller år samma dag just idag. Ikväll har vi uppvaktat  AC med det här kortet.
20071227
Papperet  fick jag av Anna i julklapp. Det är faktiskt mycket snyggare i verkligheten.


20071227
Det här kortet skickade jag till svägerskan igår. Stämpeln - och kattstämpeln på nästa kort - har Emma köpt här i London


20071227
Papper från Anna i julklapp och band från Kicki.


image210


I morse åkte Anna hem till Stockholm och efter tandläkarbesök i eftermiddag åkte Frida hem till sig. Emma åker hem till London tidigt i morgon.
Jag har varit till frissan och klippt mig, köpte blommor till AnnCatrin som vi varit och uppvaktat ikväll. Alltid trevligt att träffa gamla vänner och bekanta.

Nu önskar jag er en god natt!

annandagen

image205
Julen har varit lugn och skön. På julafton var min svåger och svägerska här med sina två vuxna barn plus en flickvän och hennes son. Mannen och våra tre döttrar förstås. Julmaten var i år alldeles lagom många rätter och det blev heller inte så mycket över vilket jag tycker är bra. Julbordet såg ut så här innan gästerna kom. Jag gjorde mig till lite extra med bordsplaceringar.

          

image206

Anna och Frida har åkt på bio för att se Förtrollad. Mannen och Emma är på promenad. Jag har fortfarande så ont i min tå att promenad är uteslutet. Vädret är grått och trist så ljus går åt i massor.
Nu ska jag sätta mig i pysselhörnan och göra ett kort till en god vän som fyller 60 i morgon.
Senare ska jag titta in hos er alla för att kanske få en glimt av ert julfirande.

GOD JUL!

Julgranen tindrar, skinkan är klar, knäcken kokas av mannen just nu, ischokladen och annat chokladgodis är klart. Snart väntar den juligaste mackan med nykokt skinka på havrekex. Mums!

Till ALLA mina bloggvänner vill jag ge en stor JULKRAM och önska en riktigt skön och fröjdefull



image201

min julklapp

Det här kom dottern hem med från skolan till mig.
20071220
Julklapp från kollega.

20071220
En otroligt fin bukett fick jag av skolan för att...
Kanske för att jag slutade i somras eller för att jag vikarierat hela hösten.

julklapp

Jag fick ta till handgjorda julklappar till kollegorna eftersom jag sitter där jag sitter. Anna som är min vikarie fick vara med om avslutningen som jag så gärna velat vara med på.
Julklappen som vi kollegor skulle byta blev kolakakor från mig och så fick alla en tändsticksask också. Ska bli spännande att se vad jag fick då Anna kommer hem.

20071220

20071220

20071220


image198


flickorna

Det blev onsdag istället för torsdag den här veckan. Mannen fick hämta på dagis respektive fritids pga min justerade tå.
20071220
Emma som har ett spel blev populär förstås.

20071220
Viktoria som lessnade på spelet hjälpte mig att riva morötter.

20071220
Mannen och jag fick champange av mamma som kom och hämtade.

går på kryckor!

image189image190image191

Så här lagom till slutspurten inför julen har jag slagit i en tå i garderobsdörren och jag kan knappt stå på foten. Jag har jätteont och tån har blivit julfin i både blått och grönt. Mannen fick åka till vårdcentralen idag och låna kryckor.
Anna fick hoppa in för mig på jobbet. Det är så synd att jag inte kan vara med på julavslutningen i morgon då barnen ska byta julklappar. Vi vuxna (fem) ska också byta en liten julklapp så Anna får vara min stand in. Jag har naturligtvis inte köpt den julkappen så det får bli julkakor, kolakakor tror jag.

I all bedrövelse så har det varit en positiv dag, min äldsta dotter Emma har kommit hem idag från London. Det är så mysigt och roligt för det är inte så ofta vi ses. Hon gick upp kl 4 i morse eftersom hon tog första flyget så nu har hon tagit en liten nap.

hur ser nästa vecka ut för dig?

Har du en stressig vecka med allt vad det innebär veckan före jul.

                         image184       image185  
                      jobba                                        planera
   image182   
städa
         

         image186         image183        
  julbak                              inköp


Eller gör du som Ferdinand?
image187


Jag har en jobbvecka tom torsdag. På onsdag kommer äldsta dottern och torsdagsflickorna kommer på fel dag. Jag har ett par klappar till att köpa. Blommor har jag köpt som ska bli julgrupper. Måste också se om jag kan få tag i någon slags klädesplagg då kroppsvolymen ökat en del av att jag inte kunnat konditionsträna på länge. Vad sa du? Äta mindre? Tänker inte den tanken. Äta och motionera är vad som gäller här och för dom flesta tror jag mig veta.

Önskar er en lugn och harmonisk vecka var ni än befinner er!

                                       
   

jag vet...

...att det är 3:e advent och jag har ändrat profilbilden till tre ljus men här hos mig går bilden inte att ändra. Här är det fortfarande 2:a advent. Därför bjuder jag er ljusstaken här med tre ljus.

image181


lite pynt

Den här granen gjorde jag förra året då jag gick en julblomsterkurs. Jag lät mossan sitta kvar och har bara vattnat den i år. Funkar faktiskt.

20071217


image180

havrekex

En tradition sedan generationer i min familj är att baka havrekex till jul. Man ska baka många och stora. Min mamma hade bageri en period när jag var tonåring och då bakade hon bl a havrekex. Min bror har googlat på havrekex och fick drygt 320 träffar. Jag vet ingen annan som bakar havrekex.
Känner ni till någon?

20071215

image178



torsdagsflickorna

Det blev inte så lång stund här den här gången eftersom vi fick köra mannen till Alingsås för att hämta vår andra bil som fanns på verkstad. Viktoria som redan var trött somnade med en gång i bilen. Det var "nästan" att Sofie också somnade.
Väl hemma igen blev det dator och pyssel.
20071213

20071213

beställning

Fick beställning på kort till Hugo som fyller 50. Han gillar fiske, mat, vin, resor och ska åka till Egypten för att fira.
20071213

Jag gjorde en baksida och insida.
       

min vinst från Kicki!

Så har min vinst kommit från Kicki. Ett sk.....tsnyggt kort och flera band, precis såna jag inte har och alltid - nästan - saknat. Stort tack Kicki!

20071212


undrar??

Kan ni se min adventstake där profilbilden ska vara? På jobbet finns den men här hemma har jag ett ljus som jag hade tidigare och jag kan inte få bort det.

image169                         image170

Är det den här eller..............................den här ni ser i profilbilden?

utmanad

Jag har blivit utmanad av Carina. Utmaningen går ut på att skriva en önskelista med 7 önskningar. Det behöver inte vara materiella ting eller realistiska önskningar. Utmana 7 bloggare att göra detsamma.

Mina 7 önskningar utan inbördes ordning!


1. En vinter att tala om.
2. Att knäcken blir bra i år.
3. Ett nytt jobb skulle vara bra.

4. Att sjukgymnasten fixar min höft.

5. Att mannen och barnen mår bra och har det bra.

6. Jag vill gå ner i vikt.

7. Att jag varit så snäll att jultomten kommer.


Jag utmanar Christine, Inger, PiaLotta, LisaBritten  , Liza, Mia


i torsdags

I torsdags hämtade jag bara Sofie. Viktoria åkte till Danmark med pappa. Det är så annorlunda att bara vara tillsammans med en av flickorna. Sofie lyssnade på julmusik, stickade, broderade och pysslade.

Först drack vi turkiskt té som Anna haft med sig hem. Det smakade äpple och var väldigt sött.
20071209

20071209

20071209
Jag har visat Sofie två gånger hur man stickar och hon kan det redan, jag är väldigt imponerad.

20071209
Se så fina julkort hon gjorde. Ett tog hon med sig för att ge Viktoria. Sofie och mamma åkte tåg till Danmark i fredags för att hälsa på mormor där pappa och Viktoria redan var.

20071209

20071209

nobelfesten!

image168




Har du varit där ikväll?

ny arbetsvecka

 image167

2:a advent

 
image159


Julen närmar sig och jag har köpt två julklappar. Jag har börjat tänka på mat och pyssel men har inte kommit igång ännu.
Hur ser du på julen? Själv har jag lärt mig med åren att allt behöver inte göras, klappar och mat blir det och att vara tillsammans är det som betyder något.

Stressar du inför helgen eller är du den typen som tycker att det ordnar sig, för jul blir det ändå?

drömma kan man ju

image157

Snögubbar får vi än så länge bara se på bild i den här landsändan: (



abba

Har sett ABBA in concert ikväll. VAD DOM ÄR BRA! Supersvårt att välja en låt men den här är väl representativ för både dom och all annan musik vi inte kan vara utan.


Ha en fortsatt trevlig fredag kväll!

vill du vinna?

image154

Den här Skypemobilen kan bli din. Kenza lottar ut 4 st. Visst skulle det bli en fin julklapp till dig eller någon du tycker om. Här kan du läsa mer om tävlingen.

Att vinna en av dessa mobiler skulle vara såååå underbart roligt då jag tänker ge min dotter den. På hennes nuvarande telefon kan man bara se riktnumret nere i vänstra hörnet då displayen för övrigt är helt svart. TÄNK om jag kunde... Jag tror jag skulle svimma:)


julgodis

I vår familj är det av största vikt att göra knäck till jul och det är alltid mannen som gör den. Ibland blir den bra och ibland mindre bra:)

Av Leilas recept jag såg i går kväll tänker vi i år göra dessa kaloribomber.
Smörkola och Rocky Road.
image153
Man måste ju inte göra recepten i full skala, man ju göra på hälften av ingredienserna, eller?

onsdag

Det har varit mycket några dagar. Har jobbat förstås - vikar fortfarande -, varit till IKEA, invigning på Utsikten som är min dotters arbetsplats och daglig verksamhet för förståhandikappade i kommunen. Jag använder gärna förståhandikappad istället för förståndshandikappad. Det handlar ju om att man har olika förutsättningar att förstå saker och ting. Det bjöds på kaffe med dopp och glögg. Dottern visade oss runt i deras fina lokaler. Tillverkningen av julsaker m m är i full gång och kommer att säljas på torget den 14 december då det är julmarknad.
På IKEA köpte jag bl a hyllan till dottern som hon ska ha som tidningshylla. Den var ju slut när vi skulle köpa den för några veckor sedan och jag har kollat på nätet om den hade kommit in men där har den bara funnits i grå färg och hon ville ha en röd. När vi kom till varuhuset så fanns den:)

image148 Jag köpte en julklapp till mannen också men jag tänker inte berätta vad här: )


            image149


Ikväll ska jag frossa i julgodistillverkning kl 21 på TV. Det är Leila som ska ge oss riktigt goa kaloririka tips om vad vi kan stoppa i oss i julhelgen.
                      image150


                    image152


Advent

20071202

Önskar er en fin 1:a advent!

lördag

Det har regnat åt all världens väderstreck idag och MYCKET. Därför åt jag en  lååååång frukost och läste tidningen från pärm till pärm.
Tog fram EN adventstake - jag har fler men i år kändes det inte som om jag ville ha fler, kanske ändrar mig - den fungerade inte. Satte mannen på det och körde Anna och Lisa till tåget, dom skulle "göra" stan.

20071201

Åkte själv till min yngsta dotter och hjälpte henne lite. Lagade middag, hämtade tjejerna vid tåget.

20071201
Pyntat levandeljus-staken, tvättade och körde ikväll tjejerna till tåget igen.
Ikväll gör dom stan sminkade och granna.

20071201
Det här hade Lisa med sig hem till mig, så himla gulligt och så glad jag blev.


Jag har tänt en massa ljus och har det allmänt mysigt jag och mannen

kusinen Lisa på besök

Annas "kusin" Lisa från Stockholm kom igår på besök över helgen. Kusin inom citat betyder att hon egentligen är min systerdotters dotter. Lisas mamma och jag är jämngamla och uppvuxna tillsammans som syskon, därför blir det lättare att säga kusiner.

20071201


pepparkaksbak

image141    image142    image143

I torsdags blev det pepparkaksbak. Jag hann nästan inte ta av mig ytterkläderna förrän det var full fart vid bordet.
För säkerhets skull hade dom tagit med sig några formar om jag nu inte hade några. En och annan degbit slank väl också in i munnen och pepparkakorna blev jättegoda. Vi var precis färdiga när pappa kom för att hämta.

20071201

20071201

20071201
Anna blev också sugen på att baka.

20071201
En plåt av det färdiga resultatet. Det blev en hel burk till slut.

RSS 2.0