söndagmorgon

image280

Vaknar av att det regnar. Det blir en söndag med födelsedagskalas hos grannen som jag råkar vara faster till, han fyller 29. Jag måste också försöka hinna med att färglägga några stämpelmotiv för att ta med i morgon kväll då jag ska till en kollega och ha en görakortkväll :)

- Vad ska du göra idag? -


färganalys

                             
image277

Av svaren jag fått av er så är det inte många som har gjort en färganalys. Själv gjorde jag en för många år sedan och resultatet var att jag var en vinter men kunde även använda en del färger i sommarserien. Vad jag förstått ska man utgå ifrån sin naturliga hårfärg, så även om jag nu är gråhårig så är jag mörkhårig i en färganalys och man har samma färgskala hela livet.
Det kan efter en färganalys bli så galet att man tänker väldigt "smalt" beträffande färgerna man "fått". Jag hade en kollega som plötsligt bara köpte olivgröna kläder och det blev ju till slut väldigt tråkigt. Lätt blev det ju så tillvida att hon hade många plagg att kombinera med.


________________________________________________________________________________________

image278

Det blev en tur till Bok & bibliotekmässan idag tillsammans med dottern och hennes kompis. Jag köpte faktiskt ingenting!? Jag tyckte det var jobbigt att vara där i år. Så trångt, så mycket ljud och varmt. Tjejerna köpte några böcker och det var mest för deras skull jag åkte dit. Inte ens fikat blev roligt för det är så vansinnigt dyrt. En ost- och skinkfralla 35-, en liten cola 27-. Jag tycker det är ockerpriser och jag blir bara lessen :-(
_______________________________________________________________________________________

image279
Jag vet att kvällen blir trevligare. Mannen ska bjuda på fläskfilé och rotfruktsgratäng, mums!


- Önskar er en skön lördagskväll! -


tisdag

Värmen vi haft ett par dagar är borta. Regn och tunga skyar bjöds vi på idag så det blev ingen uterast för barnen.  Det blev heller ingen promenad på min egen rast som jag brukar. Slutade kl 3 och åkte direkt hem. Tog tag i administrationshögen som jag tycker är såååå tråkigt. Sedan jag slutade mitt sekreterarjobb för 7 år sedan ger mig hanteringen av papper - INTE scrap-papper - rysningar. Konstigt va? Det är väldigt skönt när det är gjort.

image275
_________________________________________________________________________________

Ikväll har jag suttit och målat stämpelmotiv för att ha på hög när kortmakeritarmen drar. Jag gjorde faktiskt också ett julkort av en av stämplarna jag köpte på mässan.

                     image276
_________________________________________________________________________________

I inlägget igår skrev jag om att jag tycker så mycket om höstfärgerna men passar inte själv i dom.


- Vilken färgskala är ni? Höst, vinter, vår eller sommar. -


julkort

Det är roligt med nya stämplar. Den här kommer från Forma hantverk.

20070924


höstkort

Blev nog inspirerad av alla fina färger på promenaden idag. Det är mycket grönt kvar så än har inte hösten riktigt infunnit sig. Jag tycker så mycket om höstfärger, synd bara att jag inte passar i dom färgerna.

20070923
Lövstämpeln är från Arkivet och texten från Formahantverk tror jag. Jag har maskat löven och målat med Distress.


vilken dag...

det blev. Rena sommarvärmen. Mannen och jag promenerade runt ett tjärn som ligger några km hemifrån. Det var allt lite blött emellanåt och mannen som gick före mig steg så käckt ner  på en spång som sjönk ner i vattnet. Jag tycker det var gentlemannamässigt att bana väg för mig så jag slapp bli blöt.

Det är två tjärn en mindre och en större. Tog bilder på förbindelsen mellan dessa. Ser nästan ut som om det är en grävd kanal så rak och fin som den är.

långetjärn

långetjärn


image276


Jag har också jobbat med höststädning i trädgården. Växthuset får jag allt vänta med ett tag till för den finns fortfarande massor med tomater. Jag tvivlar på att dom mognar men jag tänker chansa. Ser att det mulnar på nu, det verkar som om det blir en kväll med regn. Ska gå och ta in tvätten, hoppas bara att den är torr.



solig söndag

image272

Underbart väder, det måste utnyttjas. Ska ta med mannen på en långpromenad. Tar med kameran - man vet ju aldrig vad man träffar på.


- Vad ska ni göra idag? -

"restkort"

När jag gör kort får jag ju alltid en massa små papper över som går att använda till t ex att göra små kort att fästa på paket eller blommor. Här är några exempel.


Så här kan det se ut innan...

...det blir så här.
298189-266


image270image271


Idag blev det en tripp till IKEA för att köpa lagerhyllor. Dom ska jag ha i lekstugan som blivit förråd. Det blev faktiskt inte så mycket mera, bara lite. Ett par saker till dottern och ett par frottétofflor till mig. Jag köper alltid tofflor när jag kommer dit. Fikade gjorde vi förstås också. Det blev en sväng till Göfab här hemma sedan för att se om dom hade något som vi "behövde" då dom har utförsäljning. Jag köpte på mig bling bling-pärlor för att ha på mina kort. Det är egentligen mobilprydnader.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

 

kreativa flickors alster

I torsdags var "mina" flickor här igen och det pysslades. Det finns ingen hejd på deras fantasi och skapande.

20070922 v
3-åringen klippte och klistrade en gubbe.

20070922 v+s
Var sitt kort gjorde dom också. Den till vänster är 7-åringens och där dög inte bara mina färdigstansade hjärtan utan hon klippte egna också.
Visst är det fint?


beställningar

Ibland är det så svårt att göra kort på beställningar. Jag har oftast en bild av hur det ska se ut. I det här fallet - alla fyra - fick jag bara inte till det. Horoskopkortet finns grundtanken kvar men det blev inte som jag tänkt mig. Dom andra tre känns bara hopplösa. Jag har t o m sagt till Gullan att hon får reklamera.

Är det någon av er som har haft samma känsla?

 20070920
Till en dam som ställer horoskop.

20070920
20-årig bröllopsdag.

20070920
20-årig bröllopsdag. 

20070920
Till en kille.

pysselsugen


När jag kom hem från mässan var jag förstås väldigt pysselsugen och gjorde färdigt ett julkort som jag började på igår. Inspiration Linas kortskisser.
                               image257

scrapmässan

Malin och jag hängde på dörren och det gjorde säkert hundra andra också. Det absolut första jag gjorde var att köpa en Cuttlebug hos Engströms Artstudio. Jag visste att dom hade ett fåtal då jag frågat innan. Sedan gick vi systematiskt tillväga och kollade på allt - tror vi. Vi träffade Sara och senare Lisa. Vi gjorde ett prövapåkort i Kortmakarens monter, vi åt en lunchmacka och hade en alldeles underbar dag. Jag köpte massor som jag "behövde".

image254
Det blev en hel del stämplar, bl a några bakgrundsstämplar - kallar jag dom för - hos Forma hantverk som jag så gärna länge velat ha. Det blev också några julstämplar med både text och tomtar. En PB-krans som jag tycker är så suveränt fin.



Prövapåkortet är jättefint men inte precis det jag gjorde för motiven kom lite fel.

image256


image258

fredag

Efter en god middag med italienska köttbullar, tomatsås, pasta, en god sallad och ett glas vin känns det att helgen har börjat. Mannen kom hem efter att ha jobbat i tre dygn.
Själv har jag jobbat hela veckan förutom idag då det var studiedag och då behöver inte jag vara med längre: )
Jag har vikarierat i andra klasser och det är alltid spännande att få lära känna och vara med elever som är nya på skolan. Jobbet blir mycket varierat. Jag har badat i Vattenpalatset, haft syslöjd, träslöjd, hemkunskap och jobbat i klassrummet, allt med olika elever.

image250


Igår eftermiddag hämtade jag "mina" flickor som vanligt på fritids och dagis. Det är så roligt nu när dom verkligen har "landat" hos mig. Jag hade dom också hela förmiddan idag och vi hann med massor. Regnet öste ner och jag hade tidigare lovat att dom skulle få se på film en dag då det regnar. Det var naturligtvis ingenting dom hade glömt. Det blev Tarzan. Vi hann göra massor. "Pärla" halsband, vi fikade och höjdpunkten blev nog när jag tog fram en stor korg med Barbiedockor och massor med tillbehör.


Dom hann också med att göra var sitt kort till mamma och farmor som fick ett halsband respektive armband.
Pappa kom och hämtade och hade med sig en underbar bukett till mig. Jag blir så bortskämd och uppskattad vilket naturligtvis känns så bra i hjärteroten.
image242

När vi pysslade barnen och jag gjorde jag rosor. Ett tips från Marie.





image245image246image247image248image249



Imorron ska jag till image244 tilsammans med
en kollega. Det ska bli så himla roligt och gissa om jag är köpsugen. Tror faktiskt jag ska köpa en Cuttlebug om det går att få tag i en. Jag har en lång lista med saker jag "behöver".

Ha en go fredag!



filurkort


Skisser från Lina.
20070912


20070912

ett par kort

Ett snabbt kort gjort av ett "göra-kort-kit" jag fått i present.
20070909 300                  


En beställning till Monica som vi hoppas snart är tillbaka på jobbet.
 20070909

har försökt...

...lägga in en meez-Maria och misslyckades då jag vill ha den som profilbild.
Gjorde ett kort istället: )
20070908

underbart väder...

...och här sitter jag med ont i halsen och förkylning.image231
Det är barnen i skolan som så snällt delar med sig.
Ska jobba hela september ut, hela eller delar av dagarna. Blev tillfrågad igår om jag ville vikariera i 5 veckor fr o m v41 i en annan klass. Klart jag tar det också. Gäller bara att söka andra jobb under tiden.

tips - horoskop

Har fått beställning på ett kort till en kvinna som gör horoskop. Någon som vet om det finns stämplar eller papper som kan passa?

så sant - inspiration Junitjej



Att inte ha alla saker man skulle vilja ha
är en nödvändig del av lyckan.


- Eller vad säger ni? -



ett par snabba julkort

Med stickers från Penny Black går det snabbt. Är roligt ibland att göra snabba kort. Lite tidigt kanske men det är bara knappt 4 månader kvar.
                 
Har dekorerat lite extra med glitter på motiven.

åska= nytt modem igen

I måndags åskade det lite här i trakten. Naturligtvis tog den vårt modem, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Därför har bloggen legat nere ett par dagar. Efter ett par turer till dataaffären är allt igång igen.

Har cyklat till och från jobbet och det känns så bra. Är lite lättare då att ta den där bullen till kaffet, eller som ikväll tårta hos svågern som fyller år.

Den här veckan har vi i kommunen Livsrumsdagar då man ska se om och tänka på sin fysik och hälsa. Vi hade besök på skolan från Lsc som hade workshop med BodyJam. Gruppträning med inslag av flera olika sorters danser. Kul faktiskt, fastän det för mig med åren har blivit svårare att kordinera armar och ben: (

Jag har fortsatt att fixa dotterns sängbord.
Hon älskar rosor och rosa så jag har dekorerat lådorna med rosor.
                             - Klicka på bilderna så blir dom större -
Rosorna har jag klippt ut från servetter och klistrat fast med Deco lim.
Slutresultatet kommer så småningom.

Vad tycks om mitt nya utseende på bloggen. Inte alls färdigt, men det är kul att pröva sig fram. Bakgrunden har jag gjort själv. Kan ni se mina initialer?

- Har ni gjort er bakgrund själva? -


emile ford



Är det någon som kommer ihåg? Ännu en låt som jag dansat till många gånger.

fick en fråga...

från Junitjej om varför jag började blogga. Jag hade länge varit inne på otaliga scrappare- och/eller kortmakarebloggar. När jag hade gjort ett antal kort så ville jag visa andra och gärna få feedback. På den vägen är det. Ju mer man håller på med bloggen ju roligare blir det. Man får idéer av andra och man har lite vardagssnack om ditt och datt. Det är roligt att få kommentarer och man utbyter erfarenheter.

Så keep going alla bloggare!

nostalgi



Matmia hade laddat ner den här låten och jag bara måste sno den.



söndag

Jag lyckades reda ut det konstiga utseendet på bloggen och fick på köpet en nyckelpiga. Tack för hjälpen Gullefjun.
Har hunnit med en hel del idag. Tvättat, städat - SKULLE DU VILJA HA STÄDERSKA? - och målat en gammal IKEA-hurts  som dottern ska ha som sängbord när jag fixat klart.
Åkte sedan till henne med TV-bilagan som hon saknar sedan hon flyttade hemifrån. Hon skulle vilja prenumerera på GP BARA för att få TV-bilagan. Lite dyrt tycker nog både hon ochjag.
Jag har också chattat med mellandottern i Turkiet. Där verkar det bli kallare nu +28 :-D Hon längtar hem och är redan mentalt hemma. Fattas den fysiska förflyttningen. 8 veckor kvar.

Ska jobba hela nästa vecka på exjobbet. Både i skolan och på FSO. Jag har fått flytta möten hela tiden med Arbetsförmedlingen och hoppas att det uppfattas positivt att jag har jobb hela tiden.

Önskar er en bra början på arbetsveckan!

image221

jag behöver hjälp!

Någon som vet?image218Hur kommer jag vidare?

någon som vet?

Kan jag hämta koder någonstans eller måste jag gissa mig fram hela tiden?
Nu ser det jättekonstigt ut. Vet inte vad jag gjort: )

testing testing

Nu kommer bloggen att se konstig ut och förändras hela tiden ett tag då jag testar mig fram och försöker lära. Roligt är det.

har ni sett!

Jag har lyckats ändra typsnittet på åtminstone en del i bloggen, jiiiippi!   image216

ett kort i sena timmen


Glittret ser lite kladdigt ut på fotot vilket det inte gör i verkligheten.
image215

lördag

Har mest cyklat idag faktiskt. Tvättade lakan direkt på morgonen och hängde ut i det fina vädret. Stack iväg på cykeln till Kortmakaren för att köpa en stämpeldyna. Jag köpte faktiskt inte mer, det är ju snart mässa. Tillbaka hem till centrum. Ringde min dotter för att höra om hon var hemma och om jag fick komma med en lunchsmörgås. Det fick jag. Köpte också en bukett lejongap till henne på torget. Hon bor ca 3 km från centrum. Vi fikade och jag tog med mig posten. Dottern bor på ett gruppboende för förståndshandikappade och jag sköter hennes administration. Jag cyklade ca 2 mil idag, duktigt va?

När jag tog in tvätten när jag kom hem såg jag på berget bakom huset att lingonen blommor igen?? Kanske kan plocka lingon till jul!!

Tog också en bild på mina gula rosor. Hoppas att vi kan få se dom ett bra tag till innan frosten tar dom.
 

Trevlig lördag på er!

RSS 2.0