vunnit!


I en kommentartävling hos Fialoppan vann jag utlottningen. Jag såg att det var en Maria som vunnit men tänkte aldrig att det var jag. Men det var det:) Idag kom ett stort kuvert med massor med smågodis. Jag tror inte jag har en enda likadan tidigare, kanske någon av blommorna. Tusen tack Fialoppan!

till en golfare


Denna man utövar sporten golf och det kan man väl säkert räkna ut.

våren är här??


HAR ni sett! Jag förärades dessa tulpaner i helgen. Kan man tro att det är november och -5 ute. I ett annonsblad såg jag också semlor. Hur är det ställt med traditioner och årstider i rätt tid. Har dom suddats ut?

har ni smakat?


Lagom söt och smakar inte blåbär precis men väldigt god. Pepparkaka med ädelost och ett glas blåbärsglögg smakade mums.

kaffemannen



Kan ni hitta kaffemannen bland alla bönor?

bloggkoll

Jag rekommenderar er att i bloggkoll leta upp alla bloggar ni brukar besöka och bli medlem. Ni kan bestämma om ni vill få nya inlägg från era bloggarvänner via mail eller om ni själva vill gå in på bloggkoll för att se uppdateringar. Jag tycker att det är suveränt bra för då slipper jag via min blogg klicka mig in till er alla för att se om ni har skrivit något nytt.

Alla ni jag besöker regelbundet och alla ni andras bloggar jag är nyfiken på finns med på min lista.

Önskar er en god natts sömn. Vi ses i morgon!

beställt


Här ett kortbeställning jag fått från Maria Berg till hennes dotter som fyller 8.

promenad

Det tar precis en timme fram och tillbaka i rask promenadtakt till affären. Fick syn på Glenn Strömbergs pastasås med champinjoner och lök och blev nyfiken. Vad jag kan se på innehållsförteckningen finns det inget konstigt alls i den, bara rena produkter. Det blir alltså köttfärssås till middag.

Är det någon av er som har provat någon av hans pastasåser?

sköna söndag


Det här kortet har jag plankat rakt av, det är bara stämpeln och pappersvalet som är annat. Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag såg det. Tack till någon vars kort jag tycker är så fint.  Jag har lämnat öppet för eventuell text.


Jag har ingenting planerat idag utan dagen får bjuda på sig själv.  Solen skiner och det blåser kuling så eventuell promenad får tas i medvind.

Har du några planer idag?

lördag

Det blev en tur till Alingsås på förmiddan. Jag besökte Pappersbiten som idag hade amerikatbesök. Quickutz nye internationelle representant Chris Mickelsen var där för att demonstrera Quickutz produkter. Jag hade ingen kamera med mig så bilden har jag lånat från Pappersbiten. Mycket folk och härlig stämning. Själv köpte jag ingenting av QK idag fast denna charmör fanns där.
chris-mickelsen_19728930.jpg



Eftermiddan bjöd på fint väder men det blåste som sjutton. Jag gick min entimmespromenad som är så himla skönt. När jag kom hem gjorde jag min rygggympa och tittade samtidigt på "Rent hus" på TV. Det var en man som hade så fantastiskt mycket grejer så man snudd på inte kom in i lägenheten.

Hur har du det hemma? Har du svårt för att kasta grejer?

tävling


Vill du som jag vinna det här zinkhuset. Kolla här.

Skriv bara en kommentar till det här inlägget senast söndag 23 november 23.59. (Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med, bara jag kan nå dig om du vinner.)
Om du har en blogg och tipsar om tävlingen genom att länka till det här inlägget (låna gärna en bild) så får du två lotter, alltså dubbel chans i dragningen!

någon


...av större mått blev det inte idag. Jag hade tänkt shopa en del men vädret inbjöd inte ens till att promenera mellan affärerna. Jag stannade till i Partille och gick in på gallerian där för att köpa ett par pyjamasbyxor som Anna önskat sig i julklapp. Det blev min shoping idag. Såg att det är fullt ös med julsaker. Lite kittlar det allt men jag har bestämt mig för att jag inte behöver något nytt och det känns också som lite för tidigt. Allt var ok vid besiktningen så nu fungerar jag ett år till.

besiktning


Jag ska till stan på årlig besiktning idag. I många år har hon varit min gynekolog och hon är jämngammal med mig. Jag hoppas att hon jobbar så länge som jag behöver gå dit så jag slipper byta gynekolog.

Hur gör du? Går du på kontroller?

vikarierat idag


Jag har vikarierat idag i en klass med fyra flerfunktionshindrade barn. Jag har varit där förut många gånger och jag känner barnen, men idag blev jag så himla trött. Det är tungt både fysiskt och psykiskt. Vi är en personal på varje barn och vi byter barn tre gånger under dagen för att något av barnen är lättare att hantera och då kan vi få "andas" en stund.
Ni ska veta att vi som jobbar och vill jobba  med dessa goa ungar inte växer på träd och jag skulle önska att alla människor fick och måste göra samhällstjänst för att jobba med funktionshindrade barn och gamla människor. Först då skulle alla få förståelse och inte vara rädda för att det är små och stora människor som har alldeles vanliga och samma behov som oss andra.

det gick bra...

hos arbetsförmedlingen och det slutade regna - åtminstone för tillfället. Det är lätt att måla f-n på väggen när man har med af att göra men jag har en bra handläggare. Jag tror också att dom inte lägger så stort krut på en gammal käring som ändå jobbar praktiskt taget varje dag.


Jag har fått en del annat gjort idag. Det där praktiska ni vet som ska göras. Tvättat och strukit, bakat scones, handlat mat och lagat mat - kalops. Sitter och väntar på att få äta men mannen bökar med grannens vattenbrunn som inte fungerar. Hoppas bara att dom får ordning på det för det är väldans besvärligt att inte ha vatten.
Jag har hunnit pyssla lite också.

Ha en fin kväll!

det är...

verkligen måndag idag. Blåser och regnar och jag ska till arbetsförmedlingen. Jag förstår inte varför jag ska dit. Dom säger sök flera jobb och jag säger att det finns inga jobb att söka - åtminstone inga jobb som jag skulle vilja ha. JAG VET att man inte får vara kräsen om man vill jobba, men det finns gränser, och dessutom jobbar jag ju nästan hela tiden.

Önskar er alla en finfin dag!

regnet det bara öser ner...


Jag ska pigga upp er med en god dessert som mina gäster fick i går kväll. Superenkelt och supergott!


Jorgubbs- och limepannacotta

6 port
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g kesella jordbugg & lime

Bär som man gillar på toppen. Jag har hallon och passionsfrukt.

Lägg geltinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur geltinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner kesella. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Fördela bären i glasen - klart!

häftigt!


Junitjejen gav mig tipset. Här hittar ni sidan.

nyckelpiga



Precis när jag damsugit färdigt såg jag något smått som kröp omkring på golvet och det var den här lille krabaten. Vet inte hur många kort jag tog innan jag fick en bild där den stod stilla. Här har den flugit upp på skrivbordet. Nu vet jag inte var den är. Hoppas den gömt sig och kommer fram till våren.

städar igen



Fortsätter med min städning idag. Har man som jag tre våningar att städa så tar det sin lilla tid. Pysselrummet ska vi inte prata om, där ser ut som ett bombnedslag. Jag måste hinna röja där innan jag hämtar flickorna i eftermiddag. Det finns risk för att dom vill pyssla och dom måste ju få plats. Dessutom rör dom omkring i allting så till slut vet jag inte var jag har någonting.



PT bildJag är glad att jag åkte till gymet tidigt i morse och fick tränat mina ben. Kör varannan gång överkropp och varannan benen. På bilden är det inte jag som ligger så käckt  framför Fredrik - önska kan man ju:) Torsdagförmiddag är annars en rolig dag på gymet. På förmiddan är det full aktivitet på 60+ klubben. Många vänner och bekanta är där. Dom flesta är med på spinningen - inte jag - och jag passar på att träna medan alla spinner, sedan bjuds det på kaffe och skorpa och då är jag med och tjôtar.

Ha en fortsatt fin dag! Här skiner solen:)

städat

Jag har verkligen tvingat mig till städning idag. FY FARAO vad det är tråkigt. Eftersom jag ine jobbat idag så kände jag mig tvungen att städa då vi ska ha gäster på lördag. Förr kunde jag tycka att det var roligt att städa men inte längre. Jag skulle väldigt gärna vilja ha städerska men förnuftet säger mig att jag inte ska ha det.

Vad tycker du om städning? Har du städerska?

julkort



Ett par snabba julkort. Det med granarna har jag liftat från Sara/sagam. Jag fick ett likadant från henne förra julen och jag tycker det är så fint.

I morgon har jag kort arbetsdag,  9.30-13.30. Lite lagom va? Tänkte ta med mig träningsväskan och åka direkt till gymet. Det är så lugnt och skönt där den tiden på dagen och då går träningen fortare också.

God natt!

sköna söndag


Vi tog en promenad i det underbara höstvädret. Lite kallt och frost i skuggläge men solen värmde så skönt.


Fredagkväll och Lights in Alingsås var väldigt vackert . Vi avslutade med en fika utomhus med fleecefilt och gasolvärmare - mysigt. Vi hann också med ett spontant besök  i Christine kyrka där vi fick höra och se en körkonsert. Mycket  vackert.

I går hade vi gäster praktiskt taget hela dagen. På dagen "tittaingäster" och bjudna gäster  på kvällen.
En upplevelse- och myshelg med andra ord.

I veckan som kommer blir det mest jobb för mig. En dag ledigt tror jag att jag har.

Ha det så gott alla där ute!

RSS 2.0