ljus i Alingsås


Hit ska jag ikväll och få njuta av den speciella ljussättningen av Alingsås som sker i oktober varje år.

röda rosor...


...har jag fått idag!

just det!



onsdag

Det har varit en solig och fin dag med både stavgång och promenad. Jag tycker om hösten då luften är lätt att andas och man kan promenera med tröja under jackan utan att svettas. När kvällen kommer är det ett måste att tända ljus.

Vad tycker du om hösten?

ledig

Ledig men gick ändå upp tidigt. Åkte till gymet en timme och körde ganska hårt idag. Fint väder och energin infann sig. Mannen hämtade granris och vi åkte till kyrkogården och gjorde fint till Allhelgonahelgen på svärmor och svärfars grav. Handlade lite mat och tog sedan kameran med mig på en promenad. Ställde sedan undan alla pelargoner som fortfarande blommade faktiskt, är rädd för att det endera dagen blir frost. Har ätit stekt strömming och potatismos till middag, jättegott, det var så längesedan vi åt det. Kvällen kommer fort nu då det blir mörkt så tidigt.

Ha det gott alla ni där ute!

liftat

   

Det här kortet är liftat rakt av från Biggan. Hon gör otroligt vackra kort.


Här en variant till Inger som fyller 70.

brasa


Jag tände en brasa till er. Det värmer gott i det här usla vädret.

lördag


En bild från Irland i somras. Associationen är nog kallt, för det var inte varmt i vattnet och det är inte är särskilt gott nu hos oss i höstrusket.

Det har varit en dag med låg profil här. En långpromenad är väl det mest aktiva som hänt. Ett snabbvisit hos Frida och "pluggat" lite på min kurs i bildbehandling. Det är skönt ibland att blunda för alla måsten som ju inte springer ifrån oss.

Ha en skön lördagkväll!

i brunt


Ett kort som är annorlunda mot vad jag brukar göra. Jag har t ex sytt på maskin runt och det är nog något jag kommer att fortsätta att göra, det var roligt och det blir effektfullt.

tårtkalas



Idag bjuder jag på tårta!

igår


Mannen och jag var tillsammans med ett 30-tal andra inbjudna till SAAB i Trollhättan på ett sånt där ni vet "kom och köp en ny bil"-besök. En jättetrevlig utflykt med guidat besök på bilmuseet - där man bl a kunde se denna URSAAB, visst är den läcker?  Jättegod lunch och sedan guidning på fabriken. Det var mycket intressant att se hur man bygger en bil från "ax till limpa" om man så säger.

för trött...

...för att göra ett inlägg om en utflykt mannen och jag gjorde idag.
Det får bli ett hjärtligt kort istället.

usch vilket väder

Blev väckt av telefonen i morse. En 4-5:a behövde mig. Hade ju förstås tänkt att åka till gymet samt göra klart beställningskorten som jag borde ha levererat idag. Det blev istället promenad i regnet till badet med alla barnen. Alla skulle göra simprov och jag blev så imponerad av att dom var så duktiga på ryggsim.

När jag kom hem fick vi besök av en gammal vän och jag glömde totalt bort att jag skulle till frissan. Hon ringde och jag rusade iväg.  Efter 20 min var jag klippt av flinka fingrar.

Vädret har varit uselt idag och jag tycker vi livar upp oss med denna fina blomma som har blommat oupphörligt sedan i mars då min man fick den i en samplantering. Min mamma hade alltid Kornettblommor och jag tycker på nåt sätt att det är lilla mamma som är på långbesök.

Tänd en ljus och ha det så gott!

promenaddag


Oj, vad jag har promenerat idag. Det ger en kick att vara med i Bloggarnas stegrace minsann. Tog en timmes promenad i morse - vilken motvind jag hade. En timmes promenad till Frida i eftermiddag - motvind igen -  för att hjälpa henne att ta in trädgårdsmöblerna. En halvtimmes promenad ikväll.

Varmvattensberedaren gick sönder idag så det har mannen pysslat med idag. Vår fantastiske granne rörman var här och hjälpte för att konstatera att lagning inte var relevant. Alltså, köpa ny. Som tur är så kan vi elda med ved och därigenom få varmvatten men hu så varmt det blir i huset med vedeldning.

Fö har jag pysslat med korttillverkning - som ännu inte är klart - för leverans i morron.

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

VIP-bio

Vi, mannen och jag, fick av flickornas föräldrar presentkort till VIP-salongen som finns på Bergakungen - filmstaden. Där kan man en timme innan sitta i en lounge med vita läderfåtöljer och där finns också en bar där man  t ex kan ta ett glas vin. Man bjuds på snacks, godis, popcorn och läsk. I salongen är det störtsköna svarta läderfåtöljer med bord emellan.
Nu låter det som om filmen var av underordnad betydelse men icke, den var så söt och underhållande. Jag tycker om att se filmer som man blir glad av. Härlig musik och i handlingen inga undertoner alls.

Problemet blir nu vad man ska se på TV. Blir det Dansbandskampen, eller isprinsessor/prinsar. Eller inget alls. Har inte bestämt mig än.

Vad tittar du på?

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

fredag


Solig fredag och livet blir så lätt. Jobbat till 14.00. Ett snabbt träningspass på gymet. Det blev benens tur idag. Handlade mat och vin. Låååång kö på Sysemet. Hade turen att träffa på en kollega som lät mig handla på hennes nr så det tog bara 5 min för mig. Tog en promenad i solen och efter god middag ska jag nu se på Dobidoo.

Ha en fin fredagskväll!

tomtar + snögubbe

 

Några julkort bjuder jag på idag. Alla är klickbara om ni vill titta närmare.

arbetsdag



En får tacke junitjejen för tipset var man sparar nerladdade typsnitt.

Önskar er en go arbetsdag i morgon
!

vinn en almanacka


Var med och tävla hos T H E R R E fotoblogg om en personlig almanacka! Det skulle verkligen vara kul om jag vann. Tävlingen slutar måndag 20 oktober kl.10.00.

Ska ru vara me?

liiite sommar


En liten rosenknopp tror fortfarande på sommaren.



Efter morgonpromenad åkte jag iväg en timme till gymet. Det är längesedan jag var där så jag förväntar mig mycket träningsvärk i morgon. Jag ilar mellan maskinerna och är glad om det inte finns någon där som jag känner för då tar passet mycket längre tid och såååå himla roligt är det inte att vara där.
Regnet öser ner och mannen är och bowlar så nu sätter jag mig i pysselrummet för att göra tre beställningskort. Jag hoppas att jag har tillräckligt med inspiration och fantasi.

Ha en bra dag!

solig morgon


Denna soliga morgon inleder vi med sång till alla som fyller år idag!

dramatisk himmel


En bild jag tog igår i motljus därför ser den svartvit ut.

måndag


Ett dinokort. Om jag kommer ihåg rätt köpte jag stämplarna hos Pysselmyran.




Eftermiddan har jag tillbringat i skolan med F-1-2-3:or. Ett annat arbetslag än förra veckan så jag har en hel del namn som snurrar runt i huvet.

söndagspromenad


Så här fina hus kan man hitta på söndagspromenaden.


god förmiddag

Idag gick jag direkt ur sängen för att hoppa i träningskläder, tog mina stavar och stavade mig ut i en härlig höstmorgon. Jag tycker om att vara ute när alla andra människor är inne - i alla fall dom flesta. Att efter dusch gotta sig i morgonrocken för att äta frukost - fil med müsli och mycket nötter, en kopp té och läsa tidningen länge.




Foto: Jurek Holzer/SCANPIX

Vet ni att det är äggets dag idag? Hörde på radion om alla dessa dagar på året som man ska fira. Här i Nerikes Allehanda kan ni läsa mer och här finns hela listan.

tack


Ni vet, min goa kollega har varit på en sjutusan till fest och ville tacka med ett kort.
Tyvärr blev fotot suddigt.

snögubbar


Ett par snögubbekort. Jag väntar gärna på vintern ett tag till. Det är ju ändå ett par månader innan dessa ska användas.




bloggkoll

Bloggkoll är för tillfället - hoppas jag - helknasigt. Dom skickar samma inlägg flera gånger. Är det någon annan som har samma problem?


en dag på jobbet



Idag har vi varit i skolskogen med hela arbetslagets barn. Naturlära hette det på min tid. Barnens uppgift var att lära känna våra vanligaste träd.
Skolskogen har blivit mycket mindre då nybyggnationen kommer närmare och närmare. Skulle vara synd om skogen som ligger på gångavstånd skulle försvinna helt och hållet.

Jag hade en klass själv en lektion och det gick väl bra. Problemet tycker jag är att jag dels inte känner barnen och att jag inte känner till kulturen i klassen. Alla lärare har ju sitt sätt att arbeta på. Roligt var det i alla fall. Morgondagen ska jag starta upp dagen själv i en lektion med samma klass. Känns lite bättre när jag nu har lärt mig några namn.

ledig dag


Vilken underbar dag det varit idag. Full av energi fick jag en hel del gjort. Städat och fick två tvättar torra ute. Promenad, hämtat flickorna och målat en dörr. Ikväll har vi varit hos Frida och uppvaktat henne.




regniga dag


Min största kund - en kollega - har beställt igen.


-------------------------------------------------------------------------------------

Ett otroligt regnande idag som faktiskt en stund upphörde och solen visade sig. Jag hann inte ut innan regnet öste ner igen.

Vi har varit till Frida och fixat med hennes DVD så den blev regionfri. Hon har filmer som hon inte kunde se. TV-affären var så generösa och gav oss en webadress där vi kunde ladda ner instruktionerna för att ändra. Vi hade tänkt köpa henne en ny DVD annars som hon önskat sig i födelsedagspresent. I morron fyller hon.  Hon följde sedan med hem och åt middag.

En ny arbetsvecka väntar. Vad jag vet nu ska jag jobba tisdag-fredag. Kanhända någon ringer i morron bitti efter mig.

Ha det gott alla bloggarvänner!

snögubbar



Bandet med snögubbarna köpte jag förra året på Blomsterlandet. Det finns en hel del glitter på kortet men det syns dåligt.

RSS 2.0