börjar vakna till liv
Strutarna är liftade från Lisa. Påsarna är en variant av en mindre påse som jag också lärt av Lisa.
Jätte fina strutar och påsar.. :) Måste testa strutarna till julen om man kommer ihåg det... ;)
Kramar, Britt-Inger.
Vad fina strutar och påsar du gjort, nu väntar väl lite våriga alster kan jag tänka mig.
Härligt med lite vinterväder även om kroppen inte är pigg på dessa väderomslag...
Kram Kram Aase
Oj, oj så mycket fint du gör!!
Ska du på maran? Är snart tradition ju eller hur!
Denna gången vill jag sitta ner o scrappa.
Kram
Snälla anmäl dig nu för det blir fort fullt! Skulle vara så kul om du kom med!
Kram
Alltid lika fina saker hos dig...L
Här kommer receptet på brödet:
Det här behövs till 1 bröd:
70 g solroskärnor, 1 rågad dl
40 g linfrö, 1/2 dl
70 g vetekli, 2 1/2 dl
35 g vetekross, 3/4 dl
2 dl vetemjöl, 120 g
3 dl grahamsmjöl, 180 g
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 knapp dl mörk sirap, 125 g
Tillbehör: 1 st 1 1/2-liters bakform, smör och vetekli, till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Smöra bakform och bröa med vetekli.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap.
Rör om väl eller kör ihop med elvisp.
3. Häll smeten i formen. Jämna till ovansidan. Grädda längst ner i
ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Ja, det är ok på min sida. Det har inte blivit något pyssel för mig på ett tag. Men det kommer väl så småningom. Det brukar bli väldigt intensivt innan jul.
Vilka fina strutar!
Sikke nogle FINE kræmmerhuse - ja det hedder de jo her i Danmark. Må kigge videre på din blog senere - men lige nu vil jeg bare sige dig 1000 tak for hjælpen med at købe blade til mig. Merete fortalte du vidste præcis hvor de kunne fås - TACK snälla - det nye nr er nemlig ikke kommet til Danmark endnu!!
Hej for nu !!
Här blir jag alltid glad när jag ser det vackra du gör, Önskar dig ellt gott