rivstart

Precis när jag kom till skolan på förmiddan gick brandlarmet och skolan utrymdes. Det visade sig att någon hade sprayat med pepparspray i skolan och många blev drabbade med hosta och obehag i ögonen. Räddningstjänst, polis och ambulans kom. Det blev turbulent där ett tag och hela eftermiddan blev ett antal elever undersökta av skolsköterska, ambulanspersonal och vårdcentral.
Denne någon får man ju hoppas, hade inte en aning om konsekvenserna av sitt handlande. Någon är polisanmäld och jag kan tänka mig att räkningen blir dyr.


Vad är pepparspray ?

Pepparspray innehåller pepparextrakt som utvinns från chili-peppar och används oftast i koncentrerad form upplöst i vätska som spray. Utanför Sverige gränser är pepparspray i form av självförsvarsspray oftast laglig, t.ex i Tyskland och USA är den väldigt vanlig och finns i olika styrkor, styrkan bestäms av hur hög OC-halten är, som är en förkortning för Oleoresin Capsicum. "Capsicum" är en slags pepparväxt av släktet Capsicum annuum, även kallad chili. Pepparplantan finns i många olika former från mild till väldigt starkt i runt 20 arter och ca 300 olika varianter. "Oleoresin" är den industriella utvinningen av de torkade skördade frukterna av capsicum och innehåller en komplex mix av högpotenta blandningar. Den uppfanns i början av 1980-talet av Zarc International för att användas som ett icke-dödligt självförsvarsvapen för militära och polisiära ändamål.

Får man ha pepparspray ?

Enligt 1 kap. 3 § e) vapenlagen (1996:67) omfattas tårgasanordningar och andra till verkan och ändamål jämförliga anordningar, till exempel pepparspray, av vapenlagen. Det fordras alltså polismyndighetens tillstånd att få ha sådana anordningar. Att föra in dem i landet kräver införseltillstånd, som också ges av polismyndighet. Tillstånds- givningen är mycket restriktiv.

Jag slutade halv 5 och åkte direkt och tränade. Det var knökfullt med folk på gymmet idag. Det är det alltid i början av året när så många vill börja ett nytt liv och gå ner i vikt. Fram på vårkanten när solen är varm och kvällarna ljusa då brukar det bli bättre plats.

Tack alla ni som ger mig hurrarop och uppmuntran i min nya "karriär". Jag hoppas att det leder till någonting någonstans. Man vet aldrig vad som väntar bakom knuten:)
Jag har fått blanketter igen - isch - som ska fyllas i, det är nackdelen när man är arbetslös. Blanketter, blanketter, blanketter.

Sköt om er!

Kommentarer
Postat av: Liza

Så spännande och kul för dig att vara på den perfekta affären. Förstår om det bärs hem någon kasse då och då när du ser allt vackert!
Jättekram!

2008-01-29 @ 22:01:53
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: Mia

Ojdå! Hoppas denne NÅGON har lärt sig nåt vettigt av sin handling...inte så trevligt precis, sån't där :-(

2008-01-30 @ 08:47:31
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Soffie

Å herregud hoppas de fick tag i den som gjordet.Undrar varför en del alltid måste krångla med allt!

2008-01-30 @ 19:38:56
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Karlkristina

How can a person get info. on friends and family in p.a. and thank you for having this site .

2009-04-14 @ 08:39:56
URL: http://karlkristina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0