mulen dag

Idag är det riktigt behaglig värme. Jag gick min promenadrunda i morse och kände att det fanns energi kvar när jag kom hem så damsugaren har gått en runda i huset, med min hjälp förstås. Tog en kaffepaus och vill ge er en liten glimt av färgglada hus och dörrar som oftast finns utomlands. Lila var en populär färg  i Westport.
Alltså, städning här idag. Vad har du gjort?

en skur


några opublicerade

          

 

Bilderna är klickbara!

Kortet med rosenhjärtat gjordes till en kollega som gifte sig för ett par veckor sedan. Rosorna har Marie/Lily lärt mig. Anna-kortet är en beställning från min Atenkompis.

å så var det avloppsproblemet


Efter att ha varit hos Emma ett dygn blev det stopp i avloppet från toaletterna. Hur kul är det med 6 personer i huset. Fixar-George tillkallades torsdagkväll. Han höll på hela kvällen och hela fredagen men kunde inte fixa det. På måndagen kom en rörmokare och på kvällen hade vi toalett igen. Det visade sig att det förmodligen är ett gammalt rör under huset som kollapsat och det hade fungerat så länge dom bara var 2 i huset. Nu måste man bila upp golvet tvärs över köket vilket inte kan göras när dom är hemma.


Alltså, ingen toalett på 4 dygn. HUR gjorde vi då kan man undra. En vildvuxen trädgård var räddningen då kisseriet trängde på alltför mycket. Som tur var så hade vi Super Valu, typ ICA, 4 minuter nedför backen där det fanns en kundtoalett. Jag kan säga att vi blev stammisar där.

bad hela dagen


Underbar dag IGEN. Badat och badat och badat. Vattnet är så mjukt och skönt när man glider ner i en vindstilla sjö. Det svalkar inte särskilt mycket så det gäller att stanna kvar länge i vattnet för att man ska bli liiiite avkyld.

åt andra hållet


Om man tittade åt andra hållet på toppen av Tober Hill fick man se denna vy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Åter igen en härlig sommardag. Det finns väl inget annat att ta sig för än att bada.
Eller hur?

För att ta ett dopp i Atlanten krävs våtdräkt. Det är alltså inte speciellt varmt vatten.


Westport


Jättegullig liten stad med måååånga småbutiker. Inte ett KappAhl eller HM så långt ögat kunde se. Ingen modern bebyggelse som i varje fall kunde ses från utsidan.

hur tänder du grillen?Vi har alltid tänt grillen med varmluftpistol. Nu såg vi för några veckor sedan en grilltändare och tänkte att den kanske är bättre eftersom det med pistolen flyger runt gnistor. MEN vilken tid det tar att få fyr med grilltändaren. Vi har gått tillbaka till pistolen som är betydligt snabbare.

Vår grill är av typen sydamerikansk. Egentligen ska man elda med ved och få sitt eget kol men när det är så varmt som det är nu så klarar man bara inte av hettan. Man måste elda en bra stund innan veden har blivit kol. Det är väldigt mysigt när det är lite kyliga kvällar.

Hur tänder du grillen?

onsdag 16


Landade lyckligt i Dublin. Nu började prövningarna att köra på vänster sida. Ratten på höger sida, blinkers till höger om ratten och vindrutetorkarna till vänster om ratten liksom växelspaken. I början blev det vindrutetorkarna när vi skulle svänga och vi blinkade när vi behövde vindrutetorkarna. Gun-Pia Samuelsson - GPS - var ju naturligtvis inte uppdaterad på alla vägarbeten så det blev en hel del "du kör utanför rutten", "du kör utanför rutten", "DU KÖR UTANFÖR RUTTEN". Men på det stora hela skötte sig Gun-Pia utomordentligt bra.

Det tog oss 6 timmar att köra med några felkörningar och fikastopp. Väl framme i Westport körde vi till toppen av Tober Hill där Emma och Paul bor.

I'm home!


i morron åker vi


"Westport is a  "Tidy Towns 2001"winner, and has won
�Best kept small Town 2003� and �Overall Best Kept Town 2003"
--------------------------------------------------------------------------------------------

Nu finns det en del kvar att göra ikväll, t ex packa, något jag inte gillar. Presenterna är fixade, Anna och Frida sover här i natt eftersom vi ska i väg väldigt tidigt. Det blir snålt med tid mellan planen i Köpenhamn vilket det alltid verkar vara där tycker jag. Som ni förstår så gillar jag inte det. Vi hörs och syns om en vecka om inte tidigare.


utmaning

Den här bilden där Frida utmanar min bror på armbrytning får illustrera utmaningen från Anita. I hennes utmaning kanske det inte behövs så mycket muskelstyrka utan lite av hjärnstyrka så här sent på kvällen.

Regler:

· Beskriv först reglerna

· Svara på alla frågor

· Välj ut 6 personer som du vill ska svara  och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.

· Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?

1. Köpa presenter att ta med till Irland - gick sådär bra.

2. Gå till fotvårdaren Maud - alltid skönt.

3. Åka till Kortmakaren - behövde kuvert.

4. Lämna ett beställningskort till en väninna.

5. Tvätta inför resan.Vad gjorde du för 10 år sedan?

Jobbade heltid som sekreterare på ett rekryteringsföretag i Göteborg och funderade starkt på att sluta och göra något annat vilket jag också gjorde ett år senare.


Ställen du bott på?

Uppvuxen i Lunde/Kramfors. Flyttade som 16-åring till Härnösand där jag bodde i 4 år. Arbetslöshet förde mig till Stockholm 1969. Bodde där i 3 år i Skogås, Ösmo och Västerhaninge. Tillsammans med pojkvän och sedermera man flyttade vi till västkusten där vi nu bott i 36 år.


5 saker du skulle göra om du var biljonär?

Renovera hela huset.

Dela pengarna med barnen.

Ge bort en massa pengar.

Anställa trädgårdsmästare.

Köpa scrapgrejer.


Skulle vilja veta mera om:


Mia

Anna

Carin

Tina

Sanna

Karin


söndag


Som ni förstår så testar jag min nya kamera. Därför inlägg med nya foton heeela tiden!

lördag


Det blev en tur till Alingsås idag.  Den mesta caféstaden av dom alla. Man bara måste fika där. Vi tittade förutsättningslöst efter bröllopskläder - vi ska på bröllop i augusti - men hittade inget. Vi tittade också på presenter att ha med oss till Irland men det blev inget köp där heller.

Hemma igen var det strålande solsken som övergick i regn som senare övergick till åska. Mellan regnet och åskan hann vi med ett glas rosévin på altanen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

dubbelaward

Tack Anita och Christine för utmärkelsen. Så snällt av er båda att ge den till mig.

Jag ger min utmärkelse till alla er som jag har kontakt med. Ni som förgyller min dag genom att bara finnas där som mina kompisar. Dom flesta av er har jag aldrig träffat, och en del av er vet jag inte ens hur ni ser ut, ändå är det lika roligt varje gång vi har kontakt.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

ledigt


Efter tre veckors jobb på fritids har jag nu ledigt. Hur länge vet jag inte då jag ju är frilansare. Jag har i alla fall tänkt mig några veckor.
På onsdag åker vi till Irland för en vecka för att hälsa på Emma och Paul. Det ska bli så himla roligt och spännande då vi inte varit till Irland förut. Vi hyr en bil i Dublin och åker ca 25 mil västerut till Westport. Irland, den gröna ön som man ju så mycket har hört talas om ska bli roligt att utforska. Emma och Paul jobbar så vi, Anna, Frida, mannen och jag får klara oss mest på egen hand och det gör det ju ännu mer spännande då vi inte har en aning om var vi kommer att hamna.

Om vi inte ses/hörs innan vi åker så vill jag önska er alla en riktigt skön och avkopplande vecka var ni än befinner er!

livsteckenVädret är för underbart hemskt varmt men jag har inte badat ännu. Kvällarna är varma och sköna, vi umgås med vänner vid grillen och mår gott.

Jag har en vecka kvar att jobba och sedan väntar ledighet. Hur länge har jag ingen aning om då jag inte har något jobb inbokat.

Jag tittar in till er då och då och det verkar vara många som har semester.

Ha det gott!

RSS 2.0