torsdag och trött

Jag hade tänkt mig en bloggrunda ikväll och började så käckt men jag är så trött så jag orkar inte runt. Det har varit mycket den här veckan. Jobbat hela dagarna - ok, det gör väl alla - tränat tre kvällar och ikväll hade jag flickorna här och dom vill leka med allt på en gång. Det gäller för mig att hänga med:) Men så roligt det är. Kreativiteten sprutar som en brandslang. Jag tänkte också få till några bilder i Photoshop men gav upp då det inte blev som jag ville.
Här snöar det och stormar. Gott att vara inne och om inte skolan ringer i morron bitti så är jag ledig till kl 2.

Önskar er en god natt!

segt så in i norden

Jag har haft stora problem att kommentera inlägg ikväll och nu är jag för trött att göra det. Vi får höras i morron!

Suss gott!

utmanad av Tina/alltidsvart

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg där den svarar på frågorna. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer.

Vad gjorde du för tio år sedan?
Jobbade som sekreterare på en konsultfirma.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Jobbade som elevassistent i särskolan och var en aning nervös för Anna skulle åka tlll Turkiet och jobba.

Fem snask du gillar:
Choklad, choklad, choklad, choklad och lakrits.

Fem sånger du kan hela texten utantill:
Sov du lilla vide, Mors lilla Olle, Tryggare kan ingen vara, Bä bä vita lamm, nationalsången.

Vad skulle du göra om du var miljonär?
Lösa huslånet och anställa en massa hantverkare och själv skulle jag sitta på en stol och dirigera.

Fem saker du gillar att göra:
Träna, promenera, cykla, scrappa och blogga.

Tre dåliga vanor:
Lägger mig i - tycker barnen -, tuggar tuggummi. Jag kommer tusan inte på fler.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Blus,Ylleplagg, Linneplagg, Hatt eller Skinnbyxor - här snor jag rakt av vad Tina skrivit:) Fast det är klart, om det är mycket sol måste jag ha nåt på huvet.

Fem favoritsaker:
Datorn, min cykel, matberedaren, pepparkvarnen.


Jag utmanar:

http://christinereinhold.blogspot.com/

http://matmia.blogg.se/

http://filipendula.blogg.se/

Ha en bra mittiveckandag!

rivstart

Precis när jag kom till skolan på förmiddan gick brandlarmet och skolan utrymdes. Det visade sig att någon hade sprayat med pepparspray i skolan och många blev drabbade med hosta och obehag i ögonen. Räddningstjänst, polis och ambulans kom. Det blev turbulent där ett tag och hela eftermiddan blev ett antal elever undersökta av skolsköterska, ambulanspersonal och vårdcentral.
Denne någon får man ju hoppas, hade inte en aning om konsekvenserna av sitt handlande. Någon är polisanmäld och jag kan tänka mig att räkningen blir dyr.


Vad är pepparspray ?

Pepparspray innehåller pepparextrakt som utvinns från chili-peppar och används oftast i koncentrerad form upplöst i vätska som spray. Utanför Sverige gränser är pepparspray i form av självförsvarsspray oftast laglig, t.ex i Tyskland och USA är den väldigt vanlig och finns i olika styrkor, styrkan bestäms av hur hög OC-halten är, som är en förkortning för Oleoresin Capsicum. "Capsicum" är en slags pepparväxt av släktet Capsicum annuum, även kallad chili. Pepparplantan finns i många olika former från mild till väldigt starkt i runt 20 arter och ca 300 olika varianter. "Oleoresin" är den industriella utvinningen av de torkade skördade frukterna av capsicum och innehåller en komplex mix av högpotenta blandningar. Den uppfanns i början av 1980-talet av Zarc International för att användas som ett icke-dödligt självförsvarsvapen för militära och polisiära ändamål.

Får man ha pepparspray ?

Enligt 1 kap. 3 § e) vapenlagen (1996:67) omfattas tårgasanordningar och andra till verkan och ändamål jämförliga anordningar, till exempel pepparspray, av vapenlagen. Det fordras alltså polismyndighetens tillstånd att få ha sådana anordningar. Att föra in dem i landet kräver införseltillstånd, som också ges av polismyndighet. Tillstånds- givningen är mycket restriktiv.

Jag slutade halv 5 och åkte direkt och tränade. Det var knökfullt med folk på gymmet idag. Det är det alltid i början av året när så många vill börja ett nytt liv och gå ner i vikt. Fram på vårkanten när solen är varm och kvällarna ljusa då brukar det bli bättre plats.

Tack alla ni som ger mig hurrarop och uppmuntran i min nya "karriär". Jag hoppas att det leder till någonting någonstans. Man vet aldrig vad som väntar bakom knuten:)
Jag har fått blanketter igen - isch - som ska fyllas i, det är nackdelen när man är arbetslös. Blanketter, blanketter, blanketter.

Sköt om er!

skolan idag

Det blir skolan idag och ingen Pappersbiten tyvärr. Det kommer nog att bli så här eftersom jag är tvungen att välja vik när det uppkommer. Undrar hur det blir med min praktik hos Sanna om det skulle vara så att skolan ringer varje gång? Jag menar om dagarna i butiken bara försvinner får jag förlängd praktik då? Jag tänker bara högt:)

Ha en bra dag!

första dagen

Jag har haft en väldigt trevlig dag hos  Det sa bara swisch så blev kl 6. Jag klarade testet med kassaapparaten och den stämde också:) Om jag kan den i morgon det får vi se. Så många trevliga människor man träffar och så mycket man lär sig. Träffade också Anita/anili som jag träffat via bloggen tidigare. Det är också roligt att man själv får lära ut. Många kommer för att köpa material till sina första kort. Jag ser fram emot morgondagen redan.

Ni tror väl inte att jag åkte hem utan påse med innehåll:-D
Det värsta/bästa är ju att det kommer in nya varor hela tiden så det finns alltid något nytt att köpa. Berättar mer i morgon.

Må så gott alla därute!

arbetspraktik

image351

I morgon börjar jag en ny yrkeskarriär i 8 veckor. Det är vad jag skulle vilja tro men man kan ju alltid låtsas, yrkeskarriären alltså. Jag har aldrig stått i en butik så bara det är ju spännande. Hur mycket fel kommer det inte att bli och hur mycket pengar kommer det att fattas i kassan. Jag tänker i alla fall frossa i alla papper, alfabet, brads, band och allt vad det är, och jag är säker på att jag har en påse med mig hem varje dag. Det ska bli såååååååå roligt.

Ta väl hand om er och stressa inte!

söndag

image344
Solen skiner igen och det spritter i kroppen på mig. Om en stund ska jag åka och träna med Frida och det känns som om jag skulle vilja städa idag. Helst av allt skulle jag vilja ta en långpromenad men min tå sätter stopp för det.

                         Ha en härlig söndag alla bloggvänner!


snödroppar

image343
Titta vilka som vågar visa sig i snöblasket. Tänk det är bara januari.

"solen tittar in"

image331
När det regnade och blåste som mest i eftermiddag kom torsdagsflickornas mamma med den här ljuvliga buketten. Naturligtvis fick mannen sig en påminnelse av mig, det får han alltid när jag får blommor av någon annan eller när vi ser på TV och deltagarna i t ex På spåret får fina buketter. Tänkte att om jag tjatar in ett beteende hos honom så kanske till slut...

Nu börjar Let's dance!

fredag

image327

Mörkt, regn och blåsigt. Dagen börjar inte så bra tycker jag. Här väntar sjukgymnast, handla mat och jobb i eftermiddag. Ha en bra dag!

min Anna i floorfiller


Min Anna var med i floorfiller 2005 eller 2006, kommer inte ihåg.  Det är hon som dansar i första paret. Om ni kanske följde serien så var det Anna som hade stora problem med en väldigt lat partner. Tyvärr åkte hon ut.


Här finns ett galleri där du kan lägga in dina kort och layouter.

lönehelg!

image313Hörde många idag på jobbet som pratade om att lönen kommer imorgon. Det finns väl ingen månad på året som så många har väntat så länge på pengar. Brevlådan är full med lockande reklam, vi får lokaltidningar från grannkommunen full med annonser. Åka till stan eller centrum en lönehelg tycker jag är jättejobbigt för då är alla där. Många älskar att "gå på stan" då.

Hur gör du när lönen kommer? Väntar du några dagar eller sticker du till stan?

kort

image310
Fick lite pyssellust och använde min nya flaskstämpel från Formahantverk. Texten är också därifrån.


     
      Klicka och bilden blir
      större.


Du glömmer väl inte kika in här!


strykaimage304Jag har precis strukit skjortor och jag tycker att det är så tråkigt. Mannen har försökt några gånger men han tycker inte att han lyckas så bra. Vet ni om det heter strukit eller strykit? Varje gång jag ska säga det så  vet jag inte vilket jag ska använda.

Ni som har en gubbe som använder skjortor, stryker han dom själv?Det var väldigt vad ni är duktiga på att röra er allihop. Alla rör sig på något sätt och det tycker jag är fantastiskt bra. Vi vet ju alla att det är bra för både kropp och själ. Keep going!!
Själv har jag tränat på gym i flera år och det passar mig väldigt bra. Jag kan gå dit när jag vill och jag kan stanna hur länge jag vill. Att konditionsträna på gymmet tycker jag är ganska tråkigt och jag går mycket hellre stavgång, snabba promenader och cyklar. Att jag just nu konditionstränar på gymmet är för att jag fått med mig Frida dit - äntligen:)Ni tittar väl in här?

behöver hjälp!

Sitter på jobbet och ser att min header är helt annorlunda än i datorn hemma. Fel typsnitt och den är alldeles för stor så texten får inte plats.

Hur ser det ut hos dig?

nåt väldigt roligt har hänt!

image298

Solen lyste för mig och alla ni andra idag och jag har fått praktik hos Pappersbiten via arbetsförmedlingen. Visst har jag fått Bingo? Det ska bli så himla roligt. Eftersom jag vill pröva på att arbeta i butik så ville jag ju naturligtvis hitta nåt som jag var intresserad av och det kan ju inte bli bättre. Sanna är ju också en jättego tjej och det ska bli så roligt att få jobba ihop med henne. Jag börjar redan på måndag.
Mina två sjukvikdagar i skolan behåller jag februari ut och dyker det upp fler vikdagar så måste jag ta dom i första hand. Men tänk bara att få vara i en scrappabutik HELA dagarna, otroligt men sant.

Har du inte varit i butiken eller kollat i webbutiken så tycker jag att du ska göra det nu, tänk du kan ju träffa mig:)


Vad det var roligt att höra om vad ni alla gör på dagarna. Det är ju sällan man pratar om jobbet egentligen, oftast är det ju samma sak dag ut och dag in. Själv är jag ju arbetslös  sedan augusti förra året då jag av egen fri vilja slutade som elevassistent i en särskola. Nu har jag ju inte varit så mycket arbetslös eftersom jag har jobbat kvar som vikarie hela hösten och ska som sagt jobba ett par dagar i veckan några veckor till. Det låter kanske lite inkonsekvent att först sluta och sedan jobba kvar. Att vikariera är mycket mycket bättre. Jag jobbar endast elevtid och slipper alla tråkiga möten och studiedagar som inte ger oss i särskolan någonting. Allt handlar om grundskolan. Inget fel att grundskolan får sin plats men det är aldrig tvärtom, att grundskolan får ta del av särskolans problematik. Så, nu är det sagt.
image299
image300

Efter att jag vikat drygt en timme i eftermiddag på fritids, eller FSO som det heter på särskolans högstadie och som betyder Förlängd SkolOmsorg, hämtade jag Frida och vi åkte till gymmet igen. Måste säga att hon är förbaskat duktig. 60 min konditionsträning igen. Idag tog hon med sig egen musik och en bok då hon inte gillar musiken på gymmet.

Hur duktig är du på att träna?

Går du till gymmet och lyfter skrot? Springer du? Promenerar du? Simmar du? Cyklar du? Gymnastik i grupp? Gymnastik hemma?

af

image296

Idag upplevde jag besöket hos af som positivt, förmodligen för att det gick min väg så att säga. Så fort allt är klart  ska jag berätta för er också.
Enligt "Veckans fråga" hos Junitjej så är det av 49 röstande  - i skrivande stund - 8% som är arbetslösa som jag. De flesta i enkäten har fast jobb och det är ju positivt. Gå dit och rösta vet ja!

Hur ser din vardag ut?
Jobbar, studerar, vikar, sjukskriven, pensionär, hemmafru, hemmaman...

färska örter

persilja


Vad sägs om färsk persilja i januari?
Min vitlök har också börjat gro. Snart ska ni se att vi kan skörda alla möjliga grönsaker i mars.
         
Alla bloggvänner. Var rädda om er, stressa inte och ha en bra vecka vad ni än ska göra!

tänka sig

image293

Det var en ljuvlig upplevelse att få se solen titta in idag. Det var så längesen. Tack vare den inte alltför farliga stormen fick vi uppleva en sol som ger hopp om att det finns en vår runt hörnet

lugnet före stormen

image290
Bild: SMHI

Det har börjat blåse lite och jag befarar att vi kommer att vakna inatt om prognosen är riktig. Vi bor ganska högt så vindarna hittar lätt hit. Hoppas att det inte blir så farligt.


image291Det blev mycket träning idag. Först hos sjukgymnasten och sedan på gymmet så nu har jag ont i ryggen. Frida var lika duktig idag, 60 min konditionsträning. Jag hängde på så gott jag kunde och avslutade med en stund lyfta skrot. Hem och duschade och iväg till ICA. Det är inte bra att komma till affären vid halv 5 för då är ju alla andra där också men nu blev det så idag.

Nu ska jag strax se Let's dance och önskar er alla en mysig fredagkväll!

igår

Det var en alldeles vanlig och ovanlig torsdag för mig igår. Jag stod på tröskeln för att åka till jobbet då dom ringde och sa att jag inte behövdes. Många sjuka barn.
Plötsligt blev jag ledig:) Mannen åkte iväg på ett läkarbesök och jag satte mig vid datorn för att försöka lära mig Photoshop. Jag chansade och ringde min bror som VAR hemma. Inte visste jag att han hade schemafri dag. Han lotsade mig genom lager på lager i ps's outömliga moment. Att det sedan inte sitter så mycket kvar när man lagt på luren, det är ju en annan sak.

 Jag tog en paus från datorn och fick lite städat och tvättat. Man blir ju alldeles konstig i kroppen av att sitta stilla hela tiden.


Idag på förmiddan ska jag till sjukgymnasten och det känns bara skönt. Efteråt brukar det göra ont ett par dagar men sen känns det bättre än innan jag var hos henne. Har också lovat Frida att vi ska åka och träna igen. Får nog ta i lite extra då jag har tänkt att laga Flygande Jakob ikväll.

Trevlig fredag!

torsdagsflickorna

image288

Idag blev det pepparkaka och varsin MER när vi kom hem. Sofie hann lära sig spela Björnen sover och började ett parti chack med mannen. Viktoria lekte med Barbie och spelade också piano till Sofies stora förtret.

måste visa

image284
Har  gått kurs i PS via telefonen med bror PA idag! Det är så vansinnigt roligt MEN vad TID det tar för man vill ju inte slita sig. Ni kanske inte ser VAD jag lärt mig, det är SKUGGAN.jobbar med länkarna

Fick associationen till nykterhetsrörelsen när jag skrev rubriken!! Nu är det inte den länken jag menar utan mina LÄNKAR.
Tänkte försöka dela upp bloggar och webbutiker. Jag kom inte så långt och nu orkar jag inte mer.
Jag har suttit och lagt en order till Formahantverk och det bara strulade hela tiden. Det måste vara nåt fel här hos mig för det är andra gången det händer. Men vilken service dom har på det stället. Jag har mailat med dom hela tiden ikväll och till slut skulle dom fixa det på ett annat sätt.
Visst blir man glad för butiker som ser till kundens bästa?

Har du blivit bemött på samma sätt i någon butik?


det blåser

image283Det blåser som sjutton, det riktigt viner om knutarna och det är ju bra för då torkar det upp. Det har inte regnat på hela eftermiddan, det ni, men jag ropar inte hej än. Vänta bara, det kommer mera.
En lugn dag på skolan och den kändes kort eftersom jag började så sent. Jag fick en beställning på fem kort av en kollega. Jag blir alltid så himla glad.

Nu ska jag söka jobb en stund, phuuuu!


godmorgon!

   Har ni sovit gott!
Själv vaknade halv 6. Kolsvart, regn och blåst. Försökte somna om men kroppen värkte hur jag än låg. Har alltså haft en låååång frukost igen.
Idag ska jag jobba på skolan 11-16.30. Jag kommer precis till lunch så jag får börja med att äta. Ingen dum arbetsplats:)

Önskar er en skön kurainnedag, solutedag, arbetsdag eller vilken dag som helst!

tisdag

image276Jag vaknade tidigt utan väckarklocka idag och kände mig utsövd. Hade en låååång frukost och läste tidningen från pärm till pärm. Gjorde min gymnastik - programmet jag fått av sjukgymnasten.
Duschade och åkte för att prata med det eventuella stället jag ska få mina praktikveckor. Jag säger inte mer än så i fall det inte blir av. Hem och åt lite lunch. Iväg sedan till arbetsförmedlingen för att prata med min handläggare som tyvärr var sjuk.

image277  Åkte och hämtade Frida för att vi skulle åka och träna. Jag har inte tränat på länge pga tån ni vet, så jag fick kämpa lite för att hålla samma takt  som henne. Vi körde konditionsträning i en timme och jag lyfte lite skrot. Hon var fantastisk, men det är klart, hon har cyklat hela vintern till jobbet. Det kan jag ju säga, att det har ju inte jag gjort.


Tack alla för fina kommentarer om min brors konst. Ett par stycken av er säger sig känna igen bl a katterna, men han har inte haft någon utställning men han har sålt.

Nu ska jag gå en runda i bloggvärlden och se vad ni haft för er idag.

Må så gott!

konst

image275


I min profilbild har jag lagt in ovanstående bild som ni kanske sett. Det är min bror PA Jonsson som är konstnären som också målar tavlor. Dessa figurer sågar han med bandsåg ut ur ett trästycke.  Här kan ni se mer av hans konst.

magsjuk

  Jag blev magsjuk igår morse och från vad eller vem jag fick det, det vet jag inte. Kanske från barnen i skolan eller något jag ätit. Det var egentligen bara förmiddan som jag mådde pyton och resten av dagen och kvällen sov jag mest. Äta gjorde jag knappast alls. Jag tog ett par gamla magsjukepiller och på ett par timmar mådde jag bättre. Idag känns det ganska ok igen.Revyn i lördags var bra. Många bra texter och sångnummer. Jag saknade dansarna, det var inte mycket av det och dom hade väl egentligen ingen dansgrupp heller som förr om åren.
Man träffar alltid en hel del vänner och bekanta också och det är ju trevligt.Jag måste sätta mig och söka jobb. På torsdag ska jag ringa arbetsförmedlingen och tala om vilka jobb jag sökt. Problemet är ju att det finns inga jobb jag vill söka. Det är ju egentligen underligt, jag vet vad jag inte vill göra och har diffusa idéer om vad jag vill göra.
Fr o m den här veckan och februari ut har jag ett sjukvik två dagar i veckan, onsdag och torsdag.

lördag

image270


Usch vilket regnande det är och har varit länge nu. Energi är det minsta man får av det här vädret. Jag ska försöka ta mig till centrum för att handla ett par saker. Jag ska höra med Frida om hon vill följa med. I så fall blir det sportaffären också då hon behöver träningskläder.

Ikväll ska mannen och jag gå och se vår lokalrevy som i år har fått finfin kritik. Vi är periodare när det gäller att se revyn, det är inte varje år vi går och ser den. När dottern Anna var med som dansare i några år då var det ju självklart att vi gick och såg den.

image271
I brist på sol i verkligheten bjuder jag på denna! Ha en bra dag!Klicka här!  

invigning

image268


I morgon efter jobbet inviger ett arbetslag på skolan sitt nya arbetsrum som dom har väntat på såååååå länge.
Gjorde därför en liten inflyttningspresent i form av en tändsticksask.

God natt alla bloggvänner, vi ses i morgon!Klicka på bilden! 

min första layout

image265

Här kommer den då, min allra första Lo efter Helene Larssons skiss i senaste Scrapbookingtidningen.
Det har varit väldigt roligt att göra den, men oj vad jag har tänkt och tänkt och prövat och prövat med papper och dekorationer. Jag har vridit och vänt hur många gånger som helst och det finns till slut inte fler möjligheter att pröva. Fotot ser inte så bra ut här då jag på mitt fumliga sätt försökt få bort blixten i Photoshop.
Så vad tycker ni?Klicka på bilden! 

sjukvikarie

image263


Idag var det helt sjukt på mitt jobb - mitt sjukvik den här veckan. Elever som blev magsjuka, och ni vet, innan dom åker hem så vet man ju inte hur många som smittats. Jag hoppas bara att vi andra klarar oss och jag hoppas verkligen att det inte är vinterkräksjukan.
Det som skulle bli en så rolig dag då man får träffa eleverna efter ett långt jullov.

- Har du råkat ut för vinterkräksjukan? -Klicka om du vill läsa! 

Alingsås

image261


Ett lite ruggigt och väldigt lugnt Alingsås har jag varit till idag. Bilen gick igenom besiktningen tack och lov. Vi handlade lite smått och gott och jag köpte en present till mig själv som ni kan se. Jag får plats med massor med saker och ting till mitt pysslande. Jag har hittills haft prylarna i påsar eller askar som jag har haft i en större ask i en låda. Detta kommer att bli kalas.Klicka på bilden! 

måndag

image259
     

Måndag, och vädret gör det inte bättre. Dessutom är det halt på min gårdsplan så jag vågade inte gå till brevlådan och hämta tidningen i morse - min tå ni vet. Slötittat på TV och ska om en stund åka till Alingsås och besikta min lille bil. Dottern har semester och tänker be henne följa med. Jag ska till Pappersbiten och byta en sak jag köpte där tidigare.

Ha en bra dag!


Nyfiken på vad där står? Klicka och se!  

utmaning

Ny tävling hos ScrapAddicted

Jag brukar inte anta utmaningar eller tävlingar men den här verkade inte vara så prestationskrävande, *hehe*, så varför inte ? Här läser du mer om tävlingen.

image1116


image255
Vill du se vad det står? Klicka på bilden! 

VILKEN TJEJ!!!

image256

- Kunde du låta bli att titta på det här? -
Klicka på bilden om du inte ser vad det står!  

slut

godis

Hos oss är nu allt julgodis slut och tur är väl det.

- Har du ätit upp allt? -Klicka på bilden om du inte ser vad där står!  

Gudrun

image254
(Den som är uppmärksam vet att det är tre år sedan detta hände.)

- Hur kommer du ihåg den här kvällen? -

klimatsmart?

image250


Är man klimatsmart om man som jag diskar diskborsten i diskmaskinen. Min borste har jag haft i flera år och den ser fortfarande ut som ny.

- Köper du ny borste eller gör du som jag? -

top 10

Jag gör som många andra, jag har valt ut dom kort som jag tycker bäst om. Det kanske ibland inte är det bästa kortet men det kan vara en teknik jag provat första gången och som jag tycker att lyckats ganska bra med. Eller att jag kunde göra ett kort som så precis passade till mottagaren

top 10

top 10

top 10

top 10

top 10

top 10

top 10

top 10

top 10

ny garderob

1 2008

Det här är vad mannen sysslat med idag, en ny garderob i grovingången. Jag har bara varit med och hållit ibland. Det är inte riktigt klart som ni kanske ser. Dörrarna är ju lite tråkiga som dom är och jag tar gärna emot förslag på vad jag skulle kunna göra med dom.

Själv har jag suttit med bokföringen för vår dotter som jag och mannen är god man för. I januari ska det redovisas för överförmyndaren. Frida är förståhandikappad och behöver därför ha en god man. Jag skulle göra det färdigt för några dagar sedan men då krånglade Excel för att vi hade laddat ner den senaste versionen av XP.

Nu ska vi åka och handla lite mat, det blir nånting med kyckling idag tror jag.

- Vad har du sysslat med idag? -

blogghistoria

image231

Här kan ni läsa mer om Sven Olsson.

Inlägget hittade jag hos Solgudinna.

tidning

1 2008
Jag har köpt min första scraptidning. Förstår inte varför jag inte köpt någon förut. Den här gången fanns det kanske inte så mycket som jag tycker att jag har användning för nu men det kommer det säkert att bli i framtiden. Det är ju faktiskt ett uppslagsverk och en otrolig idéverkstad.

- Köper du den HÄR tidningen eller någon ANNAN regelbundet? -

orkidéskötsel

image227
Många av er har beundrat min orkidé och ni skulle gärna vilja ha eller har haft en blomma. Ni undrar också om dom är lättskötta. Ja, det är dom. Vår och höst sänker jag krukan helt i vatten en liten stund en gång i veckan. På sommaren hänger jag ut alla i äppelträdet. Där får dom hänga oberoende av vädret till sensommaren och jag gör ingenting med dom. Oftast har dom då skjutit nya skott och framåt hösten blommar dom igen. Kanhända att en del blad blivit fula men det bryr jag mig inte om. Vintertid får dom ca 1 äggkopp vatten i veckan. Jag har aldrig planterat om dom utan fyller bara på med orkidéjord om det behövs. Näring får dom om jag har det hemma, det finns speciell orkidénäring.


nyårsblomma

image224

det snöar - liiiite

det snöar

Detta är lite ljug. Det snöar lite lätt, det kan ni se på stubben som har  lite vitt på sig. Min kamera kunde inte se dom små flingorna så jag fick lägga till lite.

- Snöar det hos dig? -

"arbetsdag"

Vardag! Efter alla helgdagar känns det som om jag idag behöver "göra nåt". Det får bli tvätt och administration. Jag måste också söka jobb då arbetsförmedlingen om ett par veckor vill veta vilka jobb jag sökt. Som morot tänker jag sitta i pysselhörnan senare idag.
image221
- Vad ska du hitta på idag? -

God fortsättning!

Här var nyårskvällen en trevlig samvaro med vänner. Maten tyckte jag själv blev sisådär men uppskattad av dom andra. Champange förstås som det blev kvar av eftersom våra grannar kom in med en flaska vid 12-slaget.

image219RSS 2.0