scrapmässa i morron

I morron är det dags för mässan i Göteborg.  Jag har skrivit en köplista men om jag känner mig rätt kommer det att handlas en hel del utanför listan också.

Finalen i Let's dance blir spännande ikväll men jag hoppas och tror att Tina vinner.
Titta här bakom kulisserna.
Här har det regnat en del i eftermiddag så en hel del snö har försvunnit - skööööööööööööönt!

Önskar er en trevlig fredagkväll!

pysslat lite

image509
Det var ett tag sedan jag gjorde ett kort men här kommer ett.

1000 röda rosor...

298189-507

...skulle jag vilja ge min lilla gubbe som idag gör sitt sista arbetspass,
men han får bara 20:)
En man i sina bästa 60 år är i morron pensionär, tänka sig!!

image505

tung snö

image495

Vilken blöt och tung snö det var idag. Javisst, jag använde snöslungan, men snön var så blöt att hur sakta jag än körde så klumpade sig snön fast i utloppet. Jag fick hela tiden med en pinne ta loss packad snö. Till slut gav jag upp och det sista tog jag bort med skyffel. Plogkanten vid utfarten orkade jag bara ta bort en del av. Stundvis blev det riktigt vackert och varmt och emellanåt plötsliga hagel- eller snöbyar.

Har ni sett att blogg.se byter bloggplattform och då slipper vi förhoppningsvis i framtiden dom problem vi stundom har haft.

nu vet jag...

...hur man gör en header. Det är inte den allra tjusigaste headern men den första. Nu kommer nästa problem, att träna på photoshop och göra den tjusigaste headern:p

Här kommer bara mer och mer snö. Mannen jobbar till torsdag så jag blir nog tvungen att försöka få igång snöslungan. Det är inte ofta jag kört den så vi får se hur det går. Vi har stor gårdsplan så skotta bort 3 dm snö det orkar jag bara inte. Wish me luck!

"nej, se det snöar..."

image486

trixigt

image482

spår i snön

image472

Vad tror du? Ett av dom känner jag igen:) Jag trodde väl aldrig att vi skulle få se spår i snön i år. Snarare hade jag trott att vi skulle kunna gå barfota i gräset till påsk.
image473

raketer och påskeld

image470Här har det skjutits raketer ikväll. Det finns alltså några som inte fick nog av det på nyårsafton.

Påskeld däremot som är en gammal tradition här på västkusten, den har nästan dött ut. Det har varit en alldeles speciell tradition ute på öarna där barnen samlade alla granar från julen till en brasa som eldades till påsk. Jag har hört berättas att det var "krig" mellan öarna och man försökte gömma granar för att andra inte skulle skäla dom. Det var alltså en form av tävling om vem som fick ihop den största brasan.
Synd när traditioner försvinner.

utmanad

         
Anita/Anili har utmanat mig med dessa frågor:


1. Gör du kort eller scrappar?  
Mest kort har det blivit eftersom jag började med det. Har precis börjat scrappa men känner mig inte som en scrappare än.

2. Favoritfärg, eller färger du gärna använder?
Jag tänker nog inte så mycket på vilka färger jag ska använda utan ser mer till motiv och person.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan? 
ALLT jag har hemma och det jag inte har hemma.

4. Vilket är ditt bästa köp?
Skärmaskinen.

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Nej.

6. Vad för motiv scrappar/stämplar du helst?
Eftersom jag inte kommit så långt med scrappandet så har jag inga favoriter än. Med kortmakeriet lutar det mer och mer åt ickefigurstämplar - om ni förstår vad jag menar - men är inte alls främmande för att stämpla en igelkott eller filur. Kort till barn är roligt.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken?
Har köpt två tidningar, Scrapbooking m m.

8. Favoritpysselblogg du brukar besöka?
Det finns många:)

9. Vad/vem inspireras du av?
Allt och alla.

10. Om du fick 1000 kr att handla pysselsaker för, vad skulle du köpa?
Dekorationer.

Jag riktar inte den här utmaningen till någon speciell utan du som känner för att berätta lite om ditt skapande får gärna anta utmaningen. Det kan vara intressant att höra hur andra tycker och tänker.

        image466      image466      image466    

finaldags

image462

Det blir tufft nästa vecka. Jag vet inte vem jag tycker ska vinna.
Oavgjort kanske?

Vad tycker du?

sista dagen

Sista dagen hos Pappersbiten idag:( Det har varit jätteroligt och lärorikt. Sanna är toppen att jobba hos, tyvärr finns det just nu ingen möjlighet för mig att jobba där. Det blev inget avsked utan på återseende.


Till alla bloggvänner som besöker mig vill jag önska en riktigt trevlig påskhelg!
image461

skolan idag

image459

Idag var det jobb i skolan igen. Jag kommer att jobba där onsdag och fredag en tid framöver. Jag började kl 11 lagom till lunchen där det idag serverades påsklunch. Så mycket gott det fanns. Även om jag tog lite av allt så blev tallriken full med mat.
Eftermiddan på fritids till 16.30. På vägen hem ringde flickornas mamma och var i akut nöd av barnpassning. Hon satt på sjukhuset med pappan som opererat båda knäna. Dom väntade på läkare som skulle skriva ut honom. Jag hämtade Sofie och Viktoria och vi åkte hem och pysslade. Idag ville dom göra bokmärken.
När mamma kom för att hämta fick jag Narcisser som jag tycker så mycket om. Det doftar så underbart gott när dom slår ut.

Köper du mycket påskblommor? 

påskpresent

image456  image458

Ett litet påskkort av en tuppstämpel jag inte kommer ihåg    varifrån jag fått den.

Istället för påskägg har jag gjort dessa små väskor till Sofie och Viktoria. Idén hittade jag hos Pappersbiten. Jag har delat ett 12"x12" papper på mitten och sedan vikit det i ett stycke. Jag hade ingen mall så jag gjorde en själv för att få den storlek jag ville ha. Som lås sitter det kardborreband.

vackert?

image453

Kl 07.00 var det -7 grader. Vet inte om jag upplevt så många minus förut i vinter. Här verkar det bli en solig vinterdag.

vinter

image452Inte kunde jag väl tänka mig att det skulle bli så mycket vinter idag. Det är ju helt vansinnigt. Igår luktade det  och kändes vår hur mycket som helst. Jag blev så besviken i morse. Vägen till Alingsås var lite jobbig att köra i förmiddags, spårigt och slaskigt. Det har blivit kallare ikväll och enligt prognosen kan det bli upp emot -10 i mitten av 
                               veckan. Huvvaligen!

Det var inte många som vågade sig ut idag för att besöka Pappersbiten. Fullt förståligt. Å andra sidan fick vi en del annat gjort. Varje dag kommer leveranser med nya saker och ting och i morron kommer det massor med nya papper.

Se upp, det kan vara halt på vägarna!

söndagkväll

image451


Ikväll hade vi besök av ännu en av mina systersöner. Denna gången kom Linus som var i Göteborg på jobb. Den här gången jobbade han med Talang tror jag programmet heter.


Det fina vädret är visst slut för den här gången. Ska visst bli snö i morron. Kör försiktigt ni som ska ut på vägarna.

Ha en bra vecka!

våååååår!

image450
Detta är VÅR för mig. Att få hänga ut den första tvätten är bara så ljuvligt.

Är det inte underbart så säg?

ja, då va de klart!

image449

lördag

image448Städning, tvätt, promenad i solen och mannen blev uppvaktad av Sofie, Viktoria och deras föräldrar. Mannen fyller alltså 60 på måndag och då kommer han inte att vara hemma för då jobbar han. Fest blir det i juni och då en 90-årsfest då vi ska fira både 60-åringen och vår Emma som fyller 30.

Melodifestivalen blir det med all säkerhet ikväll, i varje fall för mig, det är möjligt att mannen väljer något annat för han är inte så väldigt intresserad.
Jag tror och hoppas att Charlotte vinner. Det är en låt som har störst chans i finalen. 

                                                   Önskar er en trevlig kväll!

ledig fredag

Skolorna i kommunen har haft studiedag idag och då behövdes inte jag och blev därför ledig.
Efter att ha handlat lite mat på förmiddan åkte jag till gymmet för en genomkörare. Istället för att avsluta med konditonsträning där så åkte jag hem och tog en snabb promenad på 30 min. Vädret var jättefint och solen tittade fram stundvis. På vägen plockade jag lite ris. Det är redan knoppar på både björkris och blåbärsris.

image445    image446 

                                  klicka för att läsa recept

Till middag ikväll åt vi vår favoritmat + ett glas rött.
Om en stund är det Let's dance och Så ska det låta. Jag vill se båda och kollar på Så ska det låta när det blir reklam i 4:an.  Ha en trevlig kväll!

beställningskort

image444
Det här kortet började jag med på träffen. Som vanligt har jag
ändrat mig flera gånger innan jag bestämt att det är färdigt.

droppen

image443

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.

Kopiera gärna till din blogg eller hemsida!

vår och kompost

image442

Full fart i komposten och det samma kan jag säga om gräslöken och blommorna.

måndag

Jag började morronen med att röntga min höft i Alingsås. Jag var på sjukhuset högst 10 min och resan tog 40 min tor.
Sedan åkte jag direkt till min gamla skola för jobb med fyra härliga barn. Det var bad som stod på schemat på förmiddan. Det är allt gôtt att bada i 38 grader.
Det är också så roligt att träffa gamla kollegor för det är inte ofta vi ses.

image441
Jag slutade kl 2 och åkte hem för att packa bilen med Kortmakarens grejer som jag tog hem för Maria i lördags från scrappträffen. Det var allt lite frestande att ha backar med många fina "behöversaker" hemma i helgen. Tänk er att jag hade också HELA Promarkerstället fullproppat - nästan - med pennor här hemma hos mig. Jag kunde inte hålla fingrarna i styr och det blev ett par saker faktiskt.
Av generösa Maria och Tina fick jag bl a en karta Penny black clear stamps som tack för hjälpen. Tack så väldigt mycket!

Solen skiner just nu, man kanske ska passa på att gå ut en stund. Jag ska i alla fall gå ut med komposten.

Komposterar du?

träffen

image440

Att en dag kan gå så fort. Jag kom dit ca 9.30 och åkte hem 20. Tror att vi var 30 personer. Emelie syntes vara en duktig organisatör, allt var perfekt. God mat och tillgång till kaffe och kaka hela dan. Tack!
Jag hjälpte Sanna lite i "butiken" och senare också Maria Kortmakaren som lämnade sin "butik" till mig då hon måste iväg på annat. Både Pappersbiten och Kortmakaren sponsrade priser till tävlingarna.

Det var en intressant dag. Mycket prat ochskratt och stundvis är det alldeles koncentrerat tyst. Om jag ska vara ärlig så är det nog inte riktigt min grej att scrappa tillsammans med så många människor. Jag kan förstå att det är himmelriket för alla tjejer som har små barn att få ha en hel dag alldeles för sig själv och göra det som är så roligt. Det hade jag uppskattat när jag var i samma situation. Jag åker säkert på någon fler träff för att lära mer och det är ju så trevliga människor man möter.

Jag gjorde inte en enda sak färdig så jag har ingenting att visa. Nu ska jag packa upp allting och ett plus är att jag nu kan damma hela bordet innan allt är på plats igen.

packing

image438
HUR mycket ska jag ta med mig till träffen i morron? Pysslar jag hemma så har jag ju allting omkring mig. VAD kommer jag att behöva? Att packa ner hela pysselhörnan är ju svårt. Förmodligen tar jag med mig alldeles för mycket och jag kommer med all sannolikhet inte att använde hälften. MEN har jag inte det med mig så kommer jag att behöva just det. Vana träffscrappare har stora väskor med sig med grejer vet jag. Det här är min första stora träff så jag åker mest för att lära. Återkommer med referat.

Trevlig lördag på er!

"en vanlig torsdag"

image437
Det har varit skoljobb idag. Först bad med en klass och resten av dagen i en annan klass. Eftersom jag inte har Sofie och Viktoria idag så åkte jag till Allum, bara för att titta lite. Clas Ohlsson fick ett besök och där blir jag alltid köpsugen. Det blev en Dymo och ett par förvaringslådor.
Åkte till Frida för att hämta räkningar. Väl hemma satte jag mig bara ned och såg på TV. Ikväll väntar jag hem mannen och tänkte äta med honom men jag blev så hungrig så jag kunde inte vänta.

Yvonne på min gamla skola ringde och frågade om jag kunde jobba i morron och på måndag. Hon blev så jättejätteglad när jag sa ja, det är ont om vikarier nu. Dom elever som finns där i träningsskolan har jag inte jobbat med men jag har träffat dom så vi får se hur det går. Det verkar vara nånting "som går" för det är så många personal sjuka på många skolor.


Hörde i radion idag att våren ligger ungefär en månad före normal tid. Det knoppas ju lite här och var och jag tycker att man blir så rädd för att det nu kommer en härlig vår och sedan kommer sommaren med regn och regn och regn som förra sommaren.

Hur ser dina vårtecken ut?

morgonsol

image436
Innan jag åkte till Pappersbiten i förmiddags så flödade solen in genom fönstret och jag var bara tvungen att föreviga dom fina skuggor det blev av glaset.

image435
Det är roligt i butiken. Dagarna går så fort. Kom hem med en påse igen. Det finns så mycket fint, och som jag sagt förut så "behöver" jag allt.

Idag har jag gjort i ordning små "godispåsar" som alla ska få på träffen på lördag i Nödinge. Scrapträff alltså, och Pappersbiten är med och bl a sponsrar ett par tävlingar. Det ska bli min första stora träff och det ska bli väldigt roligt och spännande.

Jag har också idag mätt upp alla band som ska ingå i Mars bandpaket. Jättefina färger kan jag tala om, lite påskfärgsinspirerade. Det är bara att beställa. 9 olika band en meter av varje och kostar 50 -.

När jag väl var hemma, vid halv 8, stack jag iväg till grannen för att ta in post och mata fiskarna. Familjen är på fjällsemester.

Önskar er en god natt!

måndag

Veckan har börjat bra. Jobbat i butiken och träffat trevliga människor. Dagen började med besök hos frissan och körde sedan till Alingsås i strålande solsken. Jag beställde klippning för Frida och hon fick tid i eftermiddag.
Då jag var nyfiken på hur hon såg ut efteråt var jag ju vara tvungen att åka hem till henne för att se när jag åkte från jobbet. Hon blev jättefin. Jag kom därför hem ganska sent men kunde inte låta bli att sätta mig i pysselhörnan och där har jag suttit till nu.

image433

 - God natt! -

söndag

image432
Storkok igen. Den här gången en ungersk nationalrätt, och kom ihåg, det MÅSTE vara kummin i, annars är det inte äkta gulasch.

I helgen har det varit träning med Frida igen. Hennes 10-kort var slut och jag tror inte att hon vill köpa ett nytt. Jag föreslog snabba promenader som ju är väldigt skönt nu när våren kommer, och det tror jag att hon gillar.

Melodifestival, där rätt låtar vann, och inte att förglömma, Vasaloppet. Jag gillar spännande avslut på loppet men det blev det inte i år.

Just nu står mannen i snickeriverkstan - som hos oss kallas för Brygghuset - och gör fågelholkar. Liiite sent påtänkt kanske men det är vad vi planerat varje år och alltid varit för sent ute. Om vi inte får några hyresgäster i år så blir det nästa år.

Rättelse: Scrappa-boken är inte alls svensk, den är norsk.

Nu väntar middan.

Önskar er en fin och inspirerande kommande vecka!
Med fin menar jag SOL!!

fredagsmys

image431

Jag hade turen att få ha flickorna här både torsdag och fredag. Den koncentrerade blicken kan bara betyda Bolibompa, eller vad tror ni?

RSS 2.0