nattådagJag blev så glad idag när jag såg att min älskade landskapsblomma fanns i vår trädgård igen efter att ha varit borta några år. Tre små blommor hittade jag. När jag var liten kunde vi plocka stora stora buketter av dessa vackra blommor på åkrarna vid Ångermanälven. Jag vet inte om vi visste att dom heter styvmorsviol, vårt namn på dom var nattådag.

lite nytt

Det här kortet är skickat till min systerson och hans familj som köpt hus.
Snart dags för konfirmanderna.

Här skiner solen så nu ska jag gå ut!

vill vinnaTitta så mycket "godis" du och jag kan vinna hos Helena. I morgon söndag är sista dagen att vara med så skynda dig om du vill vara med.

trevlig helg!


Här i södra Sverige ska det visst bli en fin helg så jag tänker passa på att vara ute så mycket som möjligt. Ni som bor i norr, härda ut ett litet tag till, våren kommer till er också.

Ha det gott!

snickrar


Ja inte jag så mycket, men mannen är flink med lim, hammare och spik. Jag står för måleriet. Denna lilla hall vi kallar köksingången, var det allra första vi renoverade i huset för 34 år sedan. Det var dags nu igen kan jag säga. Hjärtatapeten köpte vi på IKEA, joo, dom hade tapeter då. Nu blir det panelskiva som ser ut som pärlspont. Enligt regelboken väldigt lätt att sätta upp men i ett hus som är 104 år finns det inte många räta vinklar så det får bli som det blir. Ett hörnskåp blir perfekt då hallen inte är särskilt stor. Jag tror vi ska behålla hjärtatapeten inuti skåpet, nostalgi kallas det visst. Nu återstår dörr till skåpet, finliret, lister och målning.

bloggcandy x 2Du har två chanser att vinna Easers nya stämplar. Här hos Deleelsias/Jenny och ScrapAddicted. Dubbelt så stor chans alltså.

skapat

  
 
Stämpeln är väl jättesöt, kommer från Forma hantverk. Papper från Inkido förutom det rosarutiga som är ett gammalt papper. Hänget är små fötter.

   
Vita rub ons i hörnen - om det syns. Klicka och kolla!

Den här stämpeln tycker jag mycket om och den är så tänkvärd. Papperet är Maja Design, rosorna och stämpeln Inkido.


Det var längesedan jag gjorde kort med kottarna. Själv har jag inte dessa stämplar utan jag stämplade upp dom när jag var hos Örnen på pyssel för längesedan.

fågeldans


Igår kom vi äntligen - efter att ha pratat om det i flera år - iväg till Hornborgasjön för att se spektaklet tranorna. Vi kom dit tidig förmiddag och då tranorna är morgontrötta varelser så var det inte speciellt stor aktivitet på fälten. Det räknades igår till ca 5000 fåglar. Vi måste bara åka dit nästa år för att se hur det ser ut när det är 18500, eller fler, som toppnoteringen varit i år. Önskar bara att jag haft en bättre zoom på kameran.

några kort

Blev så glad när jag kom till frissan i måndags och jag hade sålt kort så det räckte nästan till en klippning.
Här kommer lite påfyllning.


Här är det virusar stämplade huller om buller och målade med promarkers.


Stämpel och papper Forma hantverk.Jag har sett typ likadant kort någonstans? Stämpel Inkido.


Klickbar!


En beställning från goa Gullan igen: )
Fjärillarna är stämplade på vellum utklippta och embossade + lite glitter som inte syns på bilden.


Klickbar!

påsar

Jag har gjort påsar som är otroligt lätta att göra. Lisa visar.


Jag gjorde en liten grattispåse till "mina" flickors mamma som fyller år idag.
Jag har liftat påskliljorna från Sanna/Pappersbiten. Hon stod och gjorde dom när jag besökte henne i torsdags. Det är två storlekar Retroblomma och i mitten gul flower soft.Till Viktoria och Sofie gjorde jag påskgodispåsar som dom fick redan idag eftersom dom reser bort på påsklovet. Jag använde Spellbinders stansar och gjorde hål. Satte OH-plast på insidan och en ram av Spellbinders vågiga stans på utsidan.
Papperet är Forma hantverk.

en bit sommar


Viktoria och Sofie gjorde en liten installation när dom var här torsdags. Ser ni nyckelpigan?

jag kan!


Lyckan är fullständig! Viktoria har lärt sig att cykla. Sofie springer bakom beredd att hjälpa till om det skulle behövas.

ett par beställningar

Min goa f d kollega Gullan som är mitt stora fan har beställt  till Astrid och Robin som fyller 20 år samma dag,  kanske tvillingar, glömde att fråga.
 
 
Jag har använt samma papper som på ett kort i förra veckan. Stjärnorna är egen tillverkning, embossat den stora med silver och slipat lite på den. Den lilla har jag stämplat med nonsenstext. På namnet har jag lagt på krackeleringsfärg och chalkat kanterna. Brickorna under stjärna respektive skruv hittade jag i mannens gömmor.
Den lilla bilden är klickbar.
Här har jag liftat mig själv igen. Har lagt till fjärilarna som jag har klippt ut efter en mall jag hittat på nätet. Den stora fjärilen är i flera lager - klicka på den lilla bilden - och avslutas med en transparant fjäril.

candy igen

Den här gången är det Pappersarken som erbjuder oss fina papper och blommor.
Var med du också i utlottningen.


    

RSS 2.0