en paus!

Det är VARMT, eller hur? Åtminstone för oss här nere i söder.

Jag/vi har massor att göra nu sista veckan innan släktträffen och naturligtvis har mannen fått ryggskott. Det stod INTE på planeringslistan, i alla fall inte på min:) Värmen gör ju också att allt blir segare och tar längre tid på nåt vis.

Mina inlägg få bli ännu mer sporadiska än på senare tid.

Återkommer!!

lagar mat

Nu lagar jag mat varje kväll inför släktträffen. Lite varje kväll och det känns som jag är i fas med min planering. Är inte riktigt färdig med baket än men det känns inte så betungande.
Nästa vecka jobbar jag bara tisdag och jag tänker säga nej om någon ringer.


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Fick påminnelse idag om två beställningar på studentkort som jag glömt bort. Trodde jag skulle hinna göra dom ikväll men vi fick besök och sedan tog matlagningen resten av kvällen.

BARA VÄDRET håller i sig till nästa fredag, det skulle underlätta mycket.


kort

image571
Ännu ett studentkort. I år ser alla studentkorten i princip likadana ut.
Det gäller att vara rationell:)

image572
Jag fotade detta utomhus i morse och det blev en skugga som inte ska vara med förstås. Det rutiga "papperet" är transparent så det ska vara turkos papper som ligger under hela. Blommainspiration och färger HelenaK.

morshjärtat är VARMT!!

image570

Min yngsta lilla älskling kom cyklande på sin trehjuling BARA för att ge mig en present på mors dag. Cyklat 4 km och uppför alla backarna för att ge mig choklad. Hon drack vatten och så cyklade hon hem igen. Mitt hjärta är så varmt så det nästan kokar.

goa helgen!!

image567

vem är du?

Jag har lagt märke till att när jag själv ska göra en kommentar i någons blogg så är mitt namn och min bloggadress inte ifylld som tidigare utan jag får skriva in den varje gång. Nu har jag fått några kommentarer där inte avsändarens namn och adress finns med och då är det ju väldigt svårt att svara på en fråga t ex.

Så snälla, kolla om ert namn och adress syns innan ni skickar iväg kommentaren!!

några kort

image564

Till Ebba 7 år.

image565

En manligare väska/portfölj.

image566

Väskorna är beställningar. Kortet med hunden gjorde jag för att testa några stämplar jag ännu inte använt.

jobb(-ig)-dag

Har idag jobbat i en f1-klass och vi gick en promenad på ca 5 km. Om man går raka vägen i 5 km är det kanske inte så väldigt ansträngande, men om man är 6 år och går zig-zag över gångvägen och mer bakåt än framåt så blir det ju BETYDLIGT längre. Det finns ju så MYCKET man måste titta på och undersöka hela tiden. Så vägen tillbaka blev VÄLDIGT jobbig. Det blev alltså övertid för mig idag:)

Åkte, trots att jag var väldit trött till Alingsås och Pappersbiten för jag behövde mer papper till bröllopskorten. Till själva korten hade jag beställt vitt papper som Sanna nu hade fått hem.

Jag har några andra beställningar kvar att göra och jag måste göra dom färdiga innan jag helt kan ägna mig åt matlagning och bakning till släktträffen.
Tyvärr har vi fått nej tack från 9 personer inklusive barn så i nuläget är det 28 som kommer.

 
image563

Jag har börjat baka lite smått till släktträffen. För andra kvällen i rad har jag NÄSTAN bränt två bak med bagetter, trots att jag satt äggklockan. Min ugn verkar bli snabbare och snabbare:)

solnedgång

image562
Kunde inte låta bli at fota solen som gick ned bakom träden.


jag har fått en bok

image560
"Här presenteras 18 födoämnen - och många recept - som är rika på nyttiga näringsämnen och fungerar som naturens eget apotek".

Jag har än så länge bara testat Spenat- och fetaostpaj som var supergod.
Det finns många goda och lätta recept .


Vaknade av en störtskur. DET var längesen. Alla växter i trädgården tycker nog att det var mumma. Just nu skiner solen och det verkar bli en dag med blandad kompott vad gäller vädret. Idag ska jag ta tag i städningen i "lagårn"/gästhuset. Emma vill bo där när hon och Paul kommer hem den 6 juni. Senast i morron förväntas vi också få veta hur många som kommer till släktträffen. Sedan blir det detaljplanering.

Ha en skön lördag vad ni än har för er!

det doftar

image559

När jag var liten kunde vi varje vår plocka jättebuketter
med liljekonvalj där hemma i norrland. Nostalgi kanske?
Dessa är plockade på min tomt av plantor jag en gång tog med mig från norrland.

måne

image558
Ännu en kvällsbild från Göta älv.

båtfärd

image554

En strålande pingstafton vid Vänern. Efter mingel med en massa trevliga människor gick vi ombord på denna jättefina båt vid 18-tiden för att åka ner mot slussen i Brinkebergskulle där vi slussade ner och sedan åkte på Göta älv till Trollhättan. Vi stannade till en stund i Trollhättan och tittade på slussarna där. På vägen åt vi en superb buffé. Den uppmärksamme ser att jag igår kallade båten för Älvkarlen som jag vet är en helt annan båt.

image555

image556

Vädret kunde inte ha varit bättre. Så här såg det ut på älven när vi gick tillbaka till Vänersborg där vi gick iland vid 22-tiden.

fredag

image553
Promenad i går kväll till en liten sjö som finns i vår närhet.


Ikväll på vår promenad tittade vi in på vår lokala pub och tog en öl - ja jag förstås dricker inte öl utan det blev ett glas vin för mig. Det är inte alla som har en pub i grannskapet, eller? Den är nästan alltid öppen fredagkvällar där vi träffas grannar emellan och tjötar en stund. Jättetrevligt må ni tro.

I morron ska vi åka till Vänersborg och tillsammans med min mans gamla arbetskamrater och deras fruar - för det är bara män antällda där - åka några timmar på Göta älv och vara med om en slussning med båten Älvkarlen. Jag ser verkligen fram emot det och vädret är ju denna pingstafton helt på vår sida. I år blir det i alla fall lite andrum mellan hägg och syrén.

Önskar er alla en underbar pingst i hänryckningens tid.

beställningar igen

image551
Ett enkelt kort med vårblommor. Korset skar jag till och satte på bling.

image552
Jag hade 6 beställningar på studentkort så den här gången
var jag rationell och gjorde alla lika.
Papperet gjorde jag själv med hjälp av datorn.

dopkort

image550
En beställning från kollega.
Liftat från HelanaK, min stora inspirationskälla.

utflykt idag

Idag tog jag med mig mannen till Ullared. Det blev en mysig dag. Kaffekorgen var med och solen sken från en nästan klarblå himmel. Lite folk på Gekås så det var gott om plats att köra varuvagnen. Jag tror ju alltid att jag ska hitta en massa kläder och varje gång kommer jag hem med disktrasor, tvål, strumpor och annat smått och gott. Kläder är det minsta jag köper. Ok, det blev två par byxor och en kjol. Det jag helst velat hitta var t-shirts och munkjackor men det som finns är liksom inte riktigt sytt till mig utan till alla som vill se ut som om dom är med barn eller är smala som störar. Väskorna kostade 60 respektive 70 kr. Glasögon 20. Klart att man vill köpa:)
Även om man inte vill shoppa så kan jag rekommendera trakterna för det är väldigt vackert runt Ullared.

image549

fler besök?

image548

Vill du ha fler besökare till din blogg? Bli medlem här.

lördag

Dagen inleddes med ett besök hos Pappersbiten som idag öppnade i ny fräsch lokal på Nygatan i Alingsås. Det var så jättefint. Folk  strömmade till fastän jag var där redan vid öppningsdags. Butiken ligger nu mer centralt och det blir ännu lättare att slinka in för både mig och andra. Stort lycka till Sanna.

image547
Resten av dagen har jag varit ute och städat "Kuben", vårt uterum, och vi började tvätta däcket, vilket hundgöra. Först tvättade jag med såpa. Sedan testade jag en kakelfogtvätt som stått i skåpet jättelänge oanvänd. Den funkade jättebra. Löste smutsen på träet direkt. Gjorde slut på den flaskan. Kommer ihåg att den var dyr så det är inget bra alternativ om man ser till ekonomin. Testade också sand. Min man är gammal flottist och i hans ungdom då han tjänstgjorde på segelfartygen Gladan och Falken skurade man däcken med sand. Vår undulat fick bidra med sand. Jag kan inte säga att det var mindre effektivt än något annat men summan av kardemumma blev att det spelar ingen roll vilket metod jag använder, det är skurborste och muskelkraft som behövs till alla metoderna och det kommer jag nog att känna av i morron.

Har du en bra metod att tvätta trädäck med?

ett steg närmare...

...färdigt kort. När jag gör lite varje dag så känns det inte som om det är så många.
image544

1:a maj

Idag har det regnat hela dan och då har jag fått en hel del gjort inomhus. Börjar förbereda för släktträffen i juni och börjar med städning som egentligen inte syns. Det är inte bara för släktträffen utan det behövdes verkligen.
Har fått städat kylskåpet och gjort ren ugnen. Strukit dukar och lagt upp ett par byxor för Frida. Jag ställde också ut några blommor i regnet så att dom fick sig en dusch.

Jag har också för första gången sålt två scrapgrejer på Tradera. Ett skärverktyg som jag inte gillade och en stämpel. Jag fick ut lite mer än halva priset för båda. Ganska bra tycker jag.

Ikväll har jag börjat med bröllopskorten. Jag stämplade och embossade 50 hjärtan men det fattas 10. Papperet tog slut. Dom ser svarta ut men dom är gröna med glitter på.
image542


Om vädret tillåter i morron ska vi röja på vinden på vår lilla stuga på tomten. DÄR finns det mycket som kan komma till glädje för andra för att inte tala om sopstationen.

Ha en fortsatt trevlig helg!

RSS 2.0