Stockholm


I morgon åker vi till huvudstaden några dagar för att hälsa på tjocka släkten och Anna som fyller år i morgon.

Ha det så bra och känn vårvindar friska - i alla fall här idag!

fettisdag


Sofie ville gärna komma hit idag och äta semla. Jag hämtade henne på tennisen och vi köpte sedan minisemlor som vi så gärna satte i oss efter middan. Väääääldigt gott!!

Har du ätit semla idag?

ännu en publiceradÄnnu en gång har min kluriga bror fått till det och blivit publicerad i DN.
För er som är lika dumisar som jag vad gäller terminologin i datorvärlden så talar man om torrentfiler och torrent betyder flöde, så nu vet ni det :)

Ha en fin kommande vecka!


i paketet låg...en "Bräda" som man ska ha en knät och ställa laptopen på. Lite svårt att se här kanske men det är en kudde på undersidan så den ligger skönt i knät.
Bilden är lånad från IKEA.

fotomässan


Mannen och jag tillbringade ett par timmar på fotomässan i Göteborg idag. Jättelång kö för att komma in men det gick ändå väldigt snabbt. Mycket folk som ni kan se och jag kan inte säga att jag blev så mycket klokare av att gå runt där bland alla människor som verkade mer eller mindre proffs. Jag som är amatörernas mästare blev bara frustrerad och jag visste inte ens vad jag skulle fråga om. Den längsta kön tror jag var vid Epsons monter där man kunde få en bild utskriven i jättestort format.  Ändå en upplevelse som jag nog går till igen, och förhoppningsvis har jag lite fler frågor då.

Skön lördag på er!

present


Min svägerska fyller år idag. Kan ni gissa vad det är i paketet? Ca 50 cm x 40.


färgglatt igenHär kom spillbitar till användning. Jag såg nåt liknande, tror det var hos Formahantverk. Hjärta och grattis på distanskuddar.

blogcandyUnderbart paket att vinna hos Jenni/Deelsias. Passa på, det kan vara din tur!

starka färger

Jag undrar om det är våren jag längtar efter eftersom jag bara hittar starka färger bland papper och dekorationer när jag sätter mig i pysselrummet.

Har precis köpt kycklingen hos Forma hantverk och kom på att man behöver ju inte bara använda den till påsk. Den är målad med promarkers. Blommorna är foam som jag köpt för längesen på ÖB.

Tårtan är också Forma hantverk. Den är målad med akvarellpennor och så duttade jag dit glitter. 3D-lack på kakfatet.

bättre sent...


jag vill ha tips!


Jag funderar på att skaffa en multifunktionell skrivare och jag skulle vara väldigt tacksam om ni där ute i cyber har någon åsikt om dessa maskiner. Jag vill ha en skrivare som skriver ut foton upp till storlek A4 och scanner förstås.

Får man bra foton med en billigare variant?
Är kvalitén på fotografierna bättre i en dyrare maskin? Har hört att det t ex med lite fuktstänk kan förstöra ett foto i vissa maskiner eller gäller det alla?

Skulle bli glad om ni lämnade er åsikt!


inlägg i debatten

Apropå Maud Olofssons inlägg i kärnkraftsdebatten gjorde min bror den här bilden och...

...fick den dessutom publicerad i DN.


Stolt syster är jag!


Ett inlägg i konstakademiens examensarbete resulterade i den här repliken.


Stolt syster igen!!

spring i benenSå här glad blir man om man blir utsläppt i hagen en solig men lite kall dag.

grabbagKolla här alla scrappare. Grabbag att vinna hos Pysselmyran. Skynda er och lycka till!

ordning!


Nu har jag städat färdigt! Det blev ganska bra tycker jag men risken finns att jag inte hittar nånting nu. Detta är en provisorisk pysselhörna för när det har renoverats i ett annat rum ska jag flytta på mig.

blogcandy...igen!

Den här gången är det House of Inspiration som firar 20 000 besökare på bloggen med ett otroligt fint paket.
Här klickar du och du kommer direkt till tävlingen. Lycka till!kaos...

...som ska bli ordning. När jag idag stod där med hela packningen från maran och skulle packa upp så tänkte jag att det är lika bra att jag tar tag i organisationen i pysselrummet. Så här långt har jag kommit nu. När det blir färdigt står skrivet i stjärnorna.
Det är så många som väntar på kommentarer från mig men ni får ursäkta, jag tar mig inte tid till det nu. Det kommer, jag lovar.

Sköt om er!
Kramaria!

mara i Alingsås

Igår hade jag en väldigt trevlig dag på en mysig mara i Alingsås. God stämning, god mat - inte minst viktigt - goda mackor och kaffe. Trevliga bordsgrannar som var väldigt mycket mer produktiva än jag, för som vanligt får jag inte mycket gjort vid dessa träffar. Flera demos och lotterier. Jag vann faktiskt ett 4:epris, en liten ask med blommor :)
Christine lotsade oss genom dagen/kvällen med den äran.
Det var min första stora mara och om det alltid är så här trevligt så anmäler jag mig redan till nästa.

syslöjd

I mitt röjande så hittade jag den här boken för Kvinnlig syslöjd. Jag vet ju att det inte fanns manlig syslöjd, så titeln förstår jag inte. I boken finns alla sysätt och t o m en beskrivning på hur man lappar. På den tiden, slutet av 50- och början av 60-tal, hade  tjejerna ingen träslöjd. Det här var i norrland så det kanske var annorlunda på andra håll i landet. Jag tror inte att jag var inne i en träslöjdsal en gång. J:et står för Jonsson som jag hette då.

vinn blogcandy!Titta vilka fina grejer man kan vinna hos Camilla. Jag bara måste vara med, häng på du med!

färdig!


Jag är klar med rensandet i skrubben, yippiiiiiee! Underbart härligt. Det blir en resa igen till tippen. Förra lasset knökade vi bilen full och det blir nästan lika mycket den här gången. För att inte tala om galgar. HUR många galgar kan man ha? Jag har i varje fall väldigt många fler än jag behöver. Fem och en halv kasse med ungdomsböcker ska skänkas bort  - mina tjejer älskar att läsa - + en säck med jackor och kappor. Det här är bara början av rensandet i hela huset och det kommer att ta sin tid. Vi har flera hus/vedbod/lekstuga/vindar och källare, hugaligen vad grejer en har, MEN vad skönt det kommer att bli när det blir klart.

Ha en skön kväll!

ved


Det gäller att fylla på vedstapeln inför nästa vinter.

Du som bor i villa, vilket värmesystem har du?

pauskort


Kände för en paus mitt i röjningen i skrubben. Det var längesen jag visade nåt jag gjort och det här kortet gjorde jag för ett tag sedan.
Ska ju till Stämpelbodens mara på lördag i Alingsås och jag borde förbereda mig så jag inte behöver ta med mig hela pysselrummet. Nu är det så att skrubben ligger i anslutning till pysselrummet och just nu är det fullt med grejer på bord och golv. Måste få städat i skrubben så jag kan ställa tillbaka saker och ting så jag kommer fram till mina pysselgrejer. Vilket lyxproblem jag har va?

vinn en tavla


Vill du vara med och tävla om en förstoring av Maria/Allt kan grönska? Du kan inte motstå hennes fantastiska bilder - jag lovar! Du är bara ett klick ifrån världens chans att kanske få en underbar bild på väggen.

Lycka till!

-7,8 och morgonrutiner


Kl 7 när jag hämtade tidningen i brevlådan var det ovanligt kallt. Mia i Vindeln har det betydligt kallare - i alla fall hade hon det igår - och då kommer jag osökt in på morgonrutiner apropå Mias inlägg nu på morgonen.

Hos oss är det oftast jag som är vaken först för jag tycker om att gå upp tidigt. I morgonrocken går jag och hämtar tidningen medan vattnet kokar i vattenkokaren. Den väsnas och då slipper jag höra det. Jag gör en stor kopp thé med mycket mjölk. Två knäckemackor, Sport+ med ost eller ibland Kalles om jag kokar ägg. Tidningen läser jag från pärm till pärm - sa just till mannen, "undrar om finanskrisen påverkar utbudet i tidningen också eftersom den är så tunn". Efter frukost till datorn för att kolla mail och bloggen.

Hur ser din morgon ut?


RSS 2.0